Blagdan

U Kostrču blagoslovljen kip Sv. Ante Padovanskog

13.06.2022.
u 13:55

Tijekom svečanog misnog slavlja obavljena je posveta i blagoslov kipa svetog Ante, rad akademskog kipara Ante Jurkića

Blagdan svetog Ante Padovanskog, omiljenog sveca kojeg ljudi širom svijeta zazivaju zbog raznih potreba u bilo kojoj ljudskoj nevolji, s posebnim štovanjem kao zaštitnika svog sela, slave mještani Kostrča kraj Orašja.

Tim povodom je obavljen blagoslov polja i služena sveta misa kod mjesne kapelice sv. Ante. Za ovaj blagdan vjernici su se pripremali kroz mise trodnevnice, a svečano Euharistijsko slavlje predvodio je fra Marijan Živković, uz kojeg su bili fra Perica Martinović, fra Mirko Mišković i fra Mario Jurić, gvardijan Toliškog samostana.

–Po uzoru na sv. Antu i mi smo pozvani na solidarnost i zauzimanje za sve koji su u potrebi. Uvijek kad prolazimo pokraj ove kapele, neka nam kip sv. Ante bude znak za nešto dobro, podsjetnik na dobra djela koja trebamo učiniti, na pomirenja koja trebamo ostvariti i na ljubav koju trebamo živjeti i svjedočiti svakodnevno, istaknuo je fra Marijan u svojoj propovijedi pred kapelom u Kostrču.

Tijekom svečanog misnog slavlja obavljena je posveta i blagoslov kipa svetog Ante, rad akademskog kipara Ante Jurkića. Kip visine 185 cm na postolju od 55 cm, u vrijednosti oko 30.000 KM, izrađen je u bronci i postavljen ispred mjesne kapelice u središtu Kostrča.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije