Popis stanovnistva u BiH

U Milićima je 50 posto ekonomski neaktivnih

Milićima
23.12.2016.
u 09:00

Općina Milići nalazi se na magistralnoj cesti Sarajevo-Beograd. Zauzima središnji dio regije Birač, odnosno središnjeg Podrinja. Graniči s pet susjednih općina: Vlasenicom, Bratuncem, Srebrenicom, Rogaticom i Han-Pijeskom. Općina je postojala od 1945. u sastavu sreza Vlasenica. Teritorijalnom reorganizacijom Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine ukinuta je 1962. godine, a njezin teritorij pripojen općini Vlasenica da bi nakon izrade studije ekonomske opravdanosti, ponovno bila formirana 1992. , kada su iz sastava općine Vlasenica izdvojena 54 naseljena mjesta koja su i nekada predstavljala općinu Milići. O životu na ovom prostoru svjedoče stećci kojih ima na skoro cijelom teritoriju općine.

Popis stanovništva u BiH proveden je u razdoblju od 1. do 15. listopada 2013., međutim, zbog nemogućnosti usuglašavanja metodologije obrade prikupljenih podataka, službeni podaci objavljeni su tek potkraj lipnja ove godine, odnosno dvije i pol godine nakon provođenja popisa, i to bez suglasnosti RS-a.

Prema podacima posljednjeg popisa stanovništva, općina Milići ima 11.441 stanovnika, dok je prema popisu iz 1991. godine, općina imala njih 15.719. Muškaraca je 5798, dok su žene 5643.

Nedavno objavljeni službeni podaci pokazuju kako u ovoj općini žive 24 Hrvata, 4199 Bošnjaka, dok je Srba 7180. Stanovnik koji se izjasnio kao ostali je 21, stanovnika bez odgovora je osam, dok je devet onih koji se nisu izjasnili po nacionalnoj osnovi.

Kućanstva po broju članova

Popis je obuhvatio i kućanstva kojih je u ovoj općini 3609. Broj kućanstava koja obavljaju poljoprivrednu aktivnost je 1401.

Kućanstava koja obavljaju poljoprivrednu aktivnost i prodaju proizvode je 186.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?