anketa

​U modu se vraćaju imena koja su bila popularna devedesetih godina

beba
Guliver/Thinkstock
16.09.2018.
u 14:05

Roditelji kažu kako im se najviše sviđaju imena Danijel, Samuel, Luka, Ema i Hana.

Uskoro će se znati koja su imena bila najpopularnija ove godine, no prema anketama provedenim među novopečenim roditeljima već se primjećuje da se neka imena spominju češće od drugih.

Najčešće su to imena koja su bila popularna devedesetih godina. Roditelji kažu kako im se najviše sviđaju imena Danijel, Samuel, Luka, Ema i Hana, prenosi Index.hr. 

Ured za statistiku Velike Britanije otkriva da izumiru imena koja su se ženskoj djeci često davala šezdesetih godina prošlog stoljeća poput Diana, dok je tada popularno muško ime David i dalje među omiljenijima.

Popularnosti nekih imena pridonijelo je Svjetsko nogometno prvenstvo pa su neki Englezi djecu odlučili nazvati Harry u čast kapetanu reprezentacije svoje zemlje.

Prema anketi portala Mumsnet, deset posto roditelja je izjavilo da za imena djece inspiraciju pronalazi u Bibliji što objašnjava zašto su Danijel, Samuel i David popularni.

Čak 15 posto roditelja priznalo je da žali zbog vlastitog izbora: 30 posto ispitanika jer je ime preučestalo, 15 posto jer ga djeca teško slovkaju, a deset posto jer im se ime nikad nije sviđalo i loše se osjećaju kad ga koriste.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije