Situacija sve gora

U Mostaru i Čapljini u 24 sata ugašeno šest požara

vatrogasci
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
15.08.2015.
u 13:18

Pogoršali su se požari u općini Jablanica

Helikopter Oružanih snaga BiH intervenirao je u petak poslijepodne 24 puta na požarištu Čvrsnica i 8 puta na požarištu Prenj, no požari nisu ugašeni, a usred visoke temperature, koja je u poslijepodnevnim satima dosezala 40 stupnjeva, situacija je pogoršana.

Uz pomoć helikoptera uspjelo se zaustaviti nadiranje požara u gustu šumu u blizini vrha planine, ali se požarna linija spustila niz strminu prema podnožju, priopćeno je iz Županijskog operativnog centra Civilne zaštite.

Oko jedan sat noćas izvršeno je motrenje požarišta Plasa, te je konstatirano da se požarna linija spušta u pravcu željezničke pruge i magistralnog puta M-17.

Ako se nastavi daljnje divljanje požarnih linija, vrlo brzo može doći do ugrožavanja sigurnosti željezničke pruge i magistralne ceste M-17, a sa druge strane bio bi ugrožen veći kompleks borove šume - endemske vrste munika.

U tom slučaju bilo bi nemoguće iznijeti se s vatrenom stihijom, koja bi ugrozila velike šumske površine, navodi se u priopćenju.

Iz Operativnog centra Civilne zaštite Jablanica traže da se što prije pošalje pomoć i da dva helikoptera što prije nastave s djelovanjem.

U općini Stolac i dalje je aktivan požar na Habatnici i Košćeli, gdje gori šuma i nisko raslinje, dok su u općinama Mostar i Čapljina u protekla 24 sata vatrogasci intervenirali ukupno šest puta i ugasili šest manjih požara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije