centar za socijalni rad

U Mostaru u prošloj godini usvojeno četvero djece

15.01.2019.
u 09:24

U Mostaru je prošle godine potpuno usvojeno četvero djece bez roditeljskog staranja, a broj predanih zahtjeva potencijalnih usvojitelja je 46, što dokazuje podatak da je svake godine sve više prijavljenih usvojitelja.

- Svakako se mora navesti i podatak da svake godine imamo više prijavljenih potencijalnih usvojitelja od broja djece koja se mogu zbrinuti usvojenjem - rekla je u razgovoru za Bljesak Alma Kozo, koordinatorica tima za starateljstvo i usvojenje Centra za socijalni rad Mostar.

- Postupak usvajanja, s pravne strane gledano, jedan je postupak koji traje 30 dana, a u izuzetnim situacijama 60 dana, kada imamo maloljetno dijete bez roditeljskog staranja koje je “pravo spremno”, tj. kad ne postoje nikakve zakonske prepreke da bude zbrinuto usvojenjem. Međutim, u javnosti se postupak predstavlja duljim jer se uzima u obzir vrijeme koje potencijalni usvojitelji čekaju da se “pojavi” dijete koje se može usvojiti - kaže Kozo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?