Večernjakov pečat

U Mostaru, Zagrebu, Sarajevu... traju pripreme za događaj godine

10.05.2017.
u 09:30

Rad direkcije Večernjakova pečata zablistat će u punom sjaju 18. svibnja u dvorani Hrvatskoga doma “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru.

Spektakl je pred vratima. Samo osam dana ostalo je do 16. Večernjakova pečata, izbora osoba godine u BiH. Cjelogodišnji rad i trud predstavljeni su čitateljima Večernjega lista kroz 150 nominiranih čiji je rad bio detaljno analiziran u tisućama sati rada. Rad direkcije Večernjakova pečata zablistat će u punom sjaju 18. svibnja u dvorani Hrvatskoga doma “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru. Uz partnere projekta i medijske pokrovitelje BHRT i HRT, brojne televizijske kuće će u izravnom prijenosu ili snimci emitirati Večernjakov pečat, jedan od najznačajnijih društvenih događaja u BiH, ali i okruženju. Večernjakov pečat daje priznanja onima koji su, prema mišljenju Ocjenjivačkog suda, a koji u obzir uzima i glasove čitatelja Večernjega lista, ostvarili uspjeh godine, napravili pothvat godine te se iskazali u humanosti, promicanju vjere, znanosti, sportu, kulturi, glazbi, gospodarstvu, politici, lobiranju za BiH, bili osoba godine u BiH... Organizacijski odbor Večernjakova pečata pozvao je i čitatelje Večernjega lista da predlože osobu za koju misle da zaslužuje biti Osoba godine u BiH. Predlagati se može kuponom koji svakodnevno objavljujemo u Večernjem listu BiH, kao i na mailom osobagodine@gmail.com te preko stranice Večernjega lista BiH na FB. Stručni timovi, Organizacijski i Provedbeni odbor danima rade na pripremi finala Pečata. Osim u Mostaru, radi se i u Sarajevu i Zagrebu.

Pobjednik bez oraha u džepu

Cilj je da Večernjakov pečat zablista u punom sjaju. A dok traju pripreme mnogi se sjećaju prošlogodišnjeg Večernjakova pečata. Osoba godine u BiH bio je poznati glumac Enis Bešlagić. - Ja ću govoriti jezikom koji razumijemo. Ovo je jedan put koji vodim od kada sam završio Akademiju i odlučio da ne želim biti županijski ni federalni glumac, nego da želim raditi na prostorima na kojima me ljudi razumiju jer nemam oraha u džepu. Ja, naravno, pokušavam objasniti 12 godina da ima BiH, da tu žive predivni ljudi! Večernjakov pečat je dokaz da se sami možemo organizirati, da nam ne trebaju stranci da nas sastave po nekim vilama da donosimo zakone. Narod mora znati da se vi političari družite jer o vašim odnosima ovise njihovi privatni odnosi! Molim vas da rata više nikad ne bude ovdje, svi smo odgovorni, kazao je, između ostalog, Bešlagić i oduševio publiku.

Najbolji u prošloj godini

Osoba godine u Europi za 2015. bio je slovački predsjednik Andrej Kiska. Humanist godine bio je Dragan Đurić, policajac koji je izgubio život štiteći nevine ljude. Večernjakov pečat za pothvat godine dobio je Enes Omerović, čovjek koji se iskazao u situacijama prirodnih nepogoda sa svojim timom ljudi. Priznanje za uspjeh godine dobila je načelnica Mrkonjić Grada Divna Aničić. Posebno priznanje u kategoriji “Ponos BiH” dobila je Olga Stoss, aktivistica koja godinama pomaže BiH. Večernjakov pečat za kulturu pripao je Slavenu Knezoviću, sportašem godine proglašen je Amel Tuka, a gospodarstvenikom Stipe Vranješ. Diplomat godine bila je Maureen Cormack, dok je za međureligijski dijalog Pečat dodijeljen Međureligijskom vijeću BiH na čelu s Jakobom Fincijem. Znanstvenik godine bio je poznati fočanski kirurg Dražan Erić. Sve to uvertira je u još jednu vrhunsku manifestaciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?