U PETAK

U Mostaru zajedničko zasjedanje biskupskih konferencija BiH i Republike Hrvatske

biskupi
25.02.2016.
u 09:26

Redovito godišnje zajedničko zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije održat će se u Kući susreta "Emaus" u Bijelom Polju (Potoci) pokraj Mostara, u petak 26. veljače.

Predsjedat će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik Biskupske konferencije BiH, zajedno s nadbiskupom zadarskim mons. Želimirom Puljićem, predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije, a sudjelovat će biskupi obiju biskupskih konferencija.

Na zasjedanju će sudjelovati i apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto, objavila je Katolička tiskovna agencija.

Na dnevnom redu zasjedanja bit će, među ostalim, sljedeće teme: Hrvatska inozemna pastva, Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima, Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH, misijska djelatnost Crkve u Hrvata, rad Komisije Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH za hrvatski martirologij te zajednička liturgijska pitanja.

U petak, 26. veljače, u 12:30 sati, u Kući susreta "Emaus" planirana je konferencija za novinare na kojoj će govoriti predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije nadbiskup Želimir Puljić i biskup domaćin mons. Ratko Perić.

Dan ranije u 18 sati biskupi će slaviti zajedničko Euharistijsko slavlje u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve. Euharistijsko slavlje predvodit će predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić.

Nakon svete mise, u 19 sati, u Velikoj katedralnoj dvorani, Biskupski ordinarijat Mostar i Teološko-katehetski institut u Mostaru predstavit će zbornik "U jedinstvu, slobodi i ljubavi", u povodu 25. obljetnice biskupske službe mons. dr. Želimira Puljića, nadbiskupa zadarskoga.

O zborniku će govoriti biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić, vojni biskup u BiH i urednik zbornika mons. dr. Tomo Vukšić, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko te prof. dr. Ivica Musić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije