U čitavoj BiH

U noći s nedjelje na ponedjeljak očekuje se snijeg

Prvo čišćenje snijega
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
10.01.2015.
u 11:24

Iako nije bio najavljivan, Hercegovinu je u srijedu i četvrtak iznenadio snijeg. Onaj koji je pao pred kraj prošle godine već se počeo polako topiti, ali novi ga je dodatno prikovao za tlo. Nema ga mnogo, ali u nekim predjelima još može stvarati probleme. A kako sada stvari stoje, slijede nam nove oborine.

Hladna fronta, koja nas očekuje u nedjelju u poslijepodnevnim satima, prema prognozama meteorologa s yr.no, trebala bi donijeti snijeg u Bosni, ali i u Hercegovini. Snježne oborine, koje bi ponegdje mogle biti i obilnije, pojaviti će se nakon kiše, prema večeri, kada će temperatura početi padati. Tako su izvijestili i iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. U nedjelju u drugoj polovici dana očekuje se jače naoblačenje sa sjevera koje će donijeti prvo obilnu kišu, koja će u noći na ponedjeljak prijeći u snijeg. Vjetar prije podne bit će umjerene jačine jugozapadnog smjera, u drugoj polovici dana u skretanju na sjeverni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između -1 i 3 stupnja, na jugu Hercegovine od 2 do 5 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura između 6 i 12 stupnjeva. U ponedjeljak će u BiH prije podne prevladavati oblačno sa snijegom. U drugoj polovici dana oblaci će se smanjiti, a ponegdje će se i razvedriti. Vjetar će u većem dijelu Bosne biti slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne očekuje se jak vjetar s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između -4 i 1 stupanj, na jugu Hercegovine od 0 do 4 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između -1 i 3 stupnja, na jugu Hercegovine od 2 do 6 stupnjeva. Meteorolozi nakon ponedjeljka čitav tjedan najavljuju sunčanije, ali i toplije vrijeme.

Komentara 2

Avatar AlanGnjus
AlanGnjus
17:13 10.01.2015.

sad kad imamo yr.no ne trebaju nam više meteorološki instituti niti domaće prognoze

AN
ano
18:10 11.01.2015.

Nadajmo se da nece i sutra osvanuti opet jedna od stalnih izjava sluzbi za odrzavanje puteva. :ZATECENI SMO: sa snijegom koji bas glupo pada u sijecnju.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?