Ulaganje u poduzetničku zonu

U Odžaku olakšice za ulagače

24.08.2017.
u 09:00

U općinskom poglavarstvu Odžak potpisana su dva ugovora vezana uz unapređenje rada Poduzetničke zone u toj posavskoj općini, kao i ulaganja u infrastrukturu. Načelnik općine Jakov Ivanković i direktor “Tehno Win” d.o.o. Odžak Anto Jeleč sklopili su ugovor o zakupu objekta Centra za proizvodnju, skladištenje i pružanje usluga sa zemljištem, koji je izgrađen u Poduzetničkoj zoni Sjever u Odžaku na površini od 5647 m2.

Poduzetnička zona u Odžaku

“Tehno Win” je zakupilo objekt s 400 četvornih metara zemljišta, uz korištenje pristupne ceste, radi obavljanja djelatnosti proizvodnje, skladištenja, prerade i prometa nekih od najznačajnijih proizvoda Sjeveroistočne regije BiH. Cijena zakupa Centra za proizvodnju, skladištenje i pružanje usluga sa zemljištem u PZ Sjever iznosi 1048 KM mjesečno, a zaključuje se za razdoblje od 5 godina, s mogućnošću produljenja. - U cilju stvaranja pogodnosti onima koji ulažu u poduzetničku zonu i time stvaraju pretpostavke bržeg gospodarskog razvitka te posavske općine, poduzeće “Tehno Win” oslobodit će se plaćanja komunalne pristojbe i komunalne naknade za prve dvije godine trajanja ugovora o zakupu, s tim da je dužno zaposliti najmanje tri radnika u prvoj godini poslovanja, kontinuirano svake godine povećavati broj zaposlenika ili ne smanjivati broj zaposlenih u prvih 5 godina poslovanja, te poslovati minimalno 5 godina od početka poslovanja na zakupljenoj lokaciji, pojašnjavaju u općini Odžak.

Projekt FERP

U sklopu projekta hitnog oporavka od poplava - FERP, načelnik Ivanković je upriličio i potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na sanaciji lokalne infrastrukture. Na osnovi projektne dokumentacije, općina Odžak predložila je rekonstrukciju cestovne infrastrukture u sklopu projekta financiranog od Svjetske banke. Rekonstrukcija se odnosi na lokalne ceste Ada - Novo Selo i Osječak. Ukupna vrijednost radova iznosi 102.704 KM. Izvođač, u 60 dana od dana uvođenja u posao, treba obaviti ugovorene radove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?