Branitelji Orašja

U Orašju branjena istočna Slavonija

17.11.2017.
u 08:30

- Kao mladić od 16 i pol godina uključio sam se u obranu i kao maloljetni dragovoljac stao u obranu svog doma i hrvatskih prostora na ovom području. Ponosni smo da možemo sudjelovati u hodnji kako bismo s pijetetom odali počast i poštovanje braniteljima i svim žrtvama Vukovara - istaknuo je Marijan Kopić, ministar branitelja u Vladi PŽ-a koji se našao u koloni branitelja u dostojanstvenom hodu od Orašja do Vukovara. Desetu godinu zaredom UDVDR HR-HB podružnica Orašje organizira pješačenje do Vukovara kako bi se poklonili žrtvama grada heroja. Iz općine Orašje 55 branitelja i 25 iz općine Domaljevac-Šamac na putu dugom 76 km, pješačeći kroz općine i gradove kroz koje budu prolazili zapalit će svijeće uz spomen-obilježja za poginule branitelje. Uoči polaska, uz spomen-obilježje u Orašju položili su vijence i zapalili svijeće, kako bi se u subotu pridružili križnom putu - Koloni sjećanja u krugu bolnice Vukovar i odali počast stradalim herojima Vukovara.

Ilija Mišković predsjednik UDVDR HR-HB podružnica Orašje istaknuo je da su u svoju hodnju i hodočašće uključili sve branitelje pripadnike HVO-a iz BiH koji su dali svoje živote za današnju slobodu. - U našim mislima su i uhićeni pripadnici HVO-a, naši suborci i zapovjednici, kao i šestorka koja se nalazi u Haagu protiv koje se vodi nepravedan postupak. Drago nam je da se možemo prisjetiti da je danas godišnjica puštanja na slobodu naših generala Gotovine i Markača, pa se nadamo da će i ovo žrtvovanje na neki način pomoći našim nepravedno optuženim suborcima - naglasio je Mišković. Poruku potpore braniteljima na ispraćaju pružio je i načelnik općine Orašje Stanko Vincetić, istaknuvši da je u Vukovaru branjena i Posavina, a također i u Orašju je branjena istočna Slavonija.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije