inspekcija provela 415 kontrola

U ovim županijama se najčešće krše mjere zabrane

koronavirus - maske
Dusko Jaramaz/Pixsell
30.04.2021.
u 18:35

U tijeku travnja 2021. inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove izvršili su 415 nadzora nad poštivanjem mjera i naredbi Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva na području Sarajevske županije, Hercegovačko-neretvanske, Srednjobosanske, Zeničko-dobojske, Tuzlanske, Unsko-sanske i Bosansko-podrinjske županije.

Kod subjekata nadzora evidentirano je 49 prekršaja što podrazumijeva izdavanje 49 prekšajnih naloga s financijskim teretom od 78.460 KM, izdana su 44 rješenja o otklanjanju nedostataka, osam rješenja o zabrani rada fizičkim osobama te 122 upozorenja koja se odnose na neprovođenje mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, kao i dopunjavanje dezinfekcijskih sredstava u dezobarijere kod kontroliranih subjekata, javlja N1. 

Najčešća kršenja minimuma obveznih mjera su uočena na području Hercegovačko-neretvanske, Tuzlanske i Zeničko-dobojske županije, i to u trgovinama i ugostiteljstvu, dok je kod izvjesnog broja gospodarskih društava i općina utvrđeno da nije usvojen krizni plan pripravnosti ili se isti ne provodi dosljedno.

U kontekstu preventivno-korektivnog djelovanja inspektora u tolerantnim odstupanjima i nepravilnoj primjeni naloženih mjera, subjektima nadzora su izdana upozorenja ili je naređeno otklanjanje nedostataka, u kojem slučaju je subjekt nadzora nakon otklanjanja obavijestio postupajućeg inspektora.

”Apeliramo i molimo sve gospodarske subjekte i građane FBiH da poštuju propisane mjere i doprinesu stabilizaciji epidemiološke situacije i normalizaciji stanja u FBiH. Molimo građane da sve uočene nepravilnosti prijave na broj telefona 033 /22 66 44”, priopćeno je i FUZIP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?