Povećan broj rastava u Mostaru

U pola godine čak 53 zahtjeva podnesena za rastavu braka

'razvod 2'
Foto: ''
20.07.2014.
u 10:09

Najčešći razlozi za razvod braka su nepremostive karakterne razlike

Prema podacima Centra za socijalni rad u Mostaru, u prvih šest mjeseci 2014. godine podnesena su 53 zahtjeva za provedbu postupka posredovanja prije razvoda braka, što ne znači da će biti pokrenuta 53 postupka razvoda koja se vode kod Općinskog suda. Budući da supružnici podnose zahtjev za posredovanje kada su njihovi odnosi teško i trajno poremećeni, jako je mali broj bračnih partnera koji prihvaćaju stručnu pomoć savjetovališta ili odustaju od postupka rastave braka, ističu iz Centra za socijalni rad.

U 2013. godini ukupno je podneseno 76 zahtjeva za posredovanje prije razvoda braka, a u prvih šest mjeseci tekuće godine 53 zahtjeva, pa se može zaključiti kako je u prvoj polovici ove godine broj zahtjeva za posredovanje povećan. Iz Centra za socijalni rad Mostar ističu kako je ovakvo stanje za društvo zabrinjavajuće, i pravi je pokazatelj kako se ljudi odnose prema instituciji braka.

Otežavajuća okolnost u ovakvim slučajevima su djeca iz takvih brakova koja se na svaki mogući način moraju zaštiti, što i jest primarni cilj ove ustanove.

Prema iskustvima djelatnika iz Centra za socijalni rad Mostar, najčešći razlozi za razvod braka su nepremostive karakterne razlike, sebičnost partnera, njihova nezrelost, psihička oboljenja jednog ili oba partnera, sklonost različitim porocima, ovisnosti svih vrsta, od alkohola, droga, kockanja do psihičkog i fizičkog nasilja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije