26 godina Udruge dragovoljaca i veterana

U Posavini se branila BiH, ali i dio granice Hrvatske

20.09.2020.
u 08:32

U povodu 26. obljetnice osnutka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg Bosne osnutka, Zajednica udruga u Posavini obilježila je tu važnu obljetnicu. U spomen na sve stradalnike u Domovinskom ratu općinska i županijska te izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata položila su vijenac i upalili svijeće pokraj središnjeg spomen-obilježja u Orašju, piše Večernji list BiH. 

Čestitku braniteljima uputio je ministar branitelja u Vladi PŽ-a Marijan Kopić te istaknuo kako je ova udruga jedna od najjačih na ovim prostorima i najviše se skrbi i vodi brigu o braniteljima i u pravome je smislu desno krilo Ministarstva branitelja.

– Na početku Domovinskoga rata branitelji nisu čekali da državne institucije organiziraju obranu zemlje, nego su se samoorganizirali, prodavali čak i svoje imanje kako bi se naoružali i stali pred neprijatelja da obrane svoj dom. Ovdje se branila i domovina BiH, ali i dio granice RH - naglasio je ministar Kopić. Istim povodom Zajednica podružnica koju sačinjavaju podružnice Orašje, Bosanski Brod, Domaljevac-Šamac, Derventa, Modriča, Odžak i Ravne-Brčko pod geslom “Da se ne zaboravi“ članovima kao i svim braniteljima i hrvatskom puku i svima koji poštuju žrtvu hrvatskog branitelja, uputila je čestitke u povodu 26. obljetnice udruge. Čestitajući obljetnicu udruge, Marijan Arlović, predsjednik Zajednice podružnica udruga dragovoljaca i veterana HVO-a PŽ-a, kazao je kako su u Orašju održali sjednicu Vijeća Udruge dragovoljaca i veterana na kojoj su razgovarali i o Zakonu o razvojačenim braniteljima.

– Tražimo da se u pravo uvedu i supruge umrlih branitelja 57+ na federalnoj razini, a također i svi pripadnici HVO-a i Armije BiH koji žive na prostoru RS-a - rekao je Arlović i dodao kako je na sjednici Vijeća jedna od tema bio Zakon o dopunskim pravima branitelja u PŽ-u.

- U završnoj smo fazi s obzirom na to da imamo rok do 22. - 23. rujna očitovati se pismeno i uputiti Ministarstvu branitelja i Vladi PŽ-a na razmatranje, a potom u listopadu i Skupštini PŽ-a - istaknuo je Arlović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?