Besana noć zbog poplava

U Prijedoru izvanredno stanje: Poplave u BiH zahvatile su i Livno

poplave
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
Autori: Vecernji.hr, Patria
13.09.2014.
u 18:16

Snažne padavine koje su uzrokovale izlijevanje rijeka iz korita nisu samo zahvatile BiH, već i dio susjedne Hrvatske

Gradski stožer za izvanredne situacije grada Prijedora proglasio je izvanredno stanje zaštite od poplava zbog porasta vodostaja rijeke Sane koji trenutno iznosi 460 cm, te i dalje raste, prenosi novinska agencija Patria.

Izuzetno teška situacija je u pojedinim krajevima te su sve raspoložive snage Civilne zaštite na terenu.

Podsjećamo rijeka Sana se djelomično izlila i zaplavila oko 80-ak kuća u naseljima Tukovi i  Raškovac.  Voda je presjekla i putnu komunikaciju Prijedor- Bišćani.

Također i rijeka Bosna je u prastu, a trenutni vodostaj iznosi 133 cm. 

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite kazao je za NAP kako očekuje da stanovništvo iz poplavljenih područja ni večeras neće moći spavati, ali da već od sutra očekuje stabilizaciju stanja.

- Prema procjenama stručnjaka i večeras ćemo moći spriječiti da ne dođe do veće katastrofe, a već od sutra se očekuje stabilizacija stanja i opadanje razine rijeka.

Snažne padavine koje su uzrokovale izlijevanje rijeka iz korita nisu samo zahvatile Bosnu i Hercegovinu, već i dio susjedne Hrvatske, u kojoj su cijeli gradovi bili pod vodom.

U BiH poplave su zahvatile i Livno, prenosi NAP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?