Infrastrukturni projekti

U regiji niče čak osam novih zračnih luka

zracna luka
10.01.2016.
u 11:47

Dok Hrvatska već ima primat u zrakoplovnoj infrastrukturi s ukupno devet operativnih zračnih luka, regija prilično zaostaje

Regija će ove godine postati bogatija za veći broj infrastrukturnih objekata u zračnom prometu,  čak osam zračnih luka, pri čemu u tome ipak prednjači Hrvatska, piše Poslovni dnevnik.

Do kraja godine će u rad biti puštena nova zračna luka Zagreb kapaciteta pet milijuna putnika, što je investicija vrijedna više od 330 milijuna eura.

Ove godine bi trebalo da počnu radovi i na zračnoj luci na Rabu. Iako se radi o realativno malom otoku u sjevernom Jadranu, najavljuje se da bi ta zračna luka trebala imati kapacitet od 200.000 putnika godišnje, što je na razini zračne luke u Rijeci. U zračnu luku na Rabu planirano je uložiti do 60 milijuna eura.

Dok Hrvatska već ima primat u zrakoplovnoj infrastrukturi s ukupno devet operativnih zračnih luka - sedam međunarodnih zračnih luka, zračna luka Brač i zrakoplovno pristanište Mali Lošinj, regija prilično zaostaje, ocjenjuje Poslovni dnevnik. 

Slovenija ima dva ozbiljna uzletišta, BiH zračne luke u Sarajevu i Mostaru, a postoje uzletišta u Banjoj Luci i Tuzli, dok Srbija ima zapravo samo Beograd iako pokušava revitalizirati i Niš.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?