Stigao u BiH

U Sarajevo sletio Oliver Varhelyi

04.05.2021.
u 10:27

Povjerenik Europske unije za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi sletio je danas na Međunarodnu zračnu luku u Sarajevu, a našoj zemlji bit će isporučene i cjepivo protiv koronavirusa.

Kako je ranije najavljeno, BiH bi trebala od EU dobiti 214.000 cjepiva.

“Isporuke će biti redovite i na tjednoj razini, počevši od sutra do kolovoza. Za Zapadni Balkan je predviđeno više od 650.000 cjepiva, a Bosna i Hercegovina će dobiti 213.822 kao pomoć za zdravstvene radnike i ranjive kategorije”, priopćeno je jučer iz Europske komisije.

Izvor : N1

Predsjedatelji Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, europski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi i savezni ministar za europske i međunarodne poslove Republike Austrije Alexander Schallenberg održat će danas na Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo konferenciju za novinare povodom primopredaje prvog kontingenta cjepiva protiv Covida-19 za Bosnu i Hercegovinu iz Europske unije.

Tegeltija će održati također sastanak sa povjerenikom Varhelyijem na Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

“Putujem na Zapadni Balkan kako bih prenio jasnu poruku: Stalo nam je! Stalo nam je do naših partnera i do njihovih zdravstvenih radnika i najugroženijih. Isporuka cjepiva potvrđuje našu kontinuiranu predanost pružanju podrške, kao što to činimo od izbijanja pandemije. Zajedno jači!”, poručio je ranije Varhelyi.

Varheji je prvo jučer posjetio Srbiju, a danas će boraviti u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Europski povjerenik će u srijedu, 5. svibnja, posjetiti Albaniju i Kosovo, priopćila je ranije Europska komisija.

Tijekom posjete regiji, Varhelyi će sa dužnosnicima razmotriti odgovor na pandemiju korona virusa i podršku Europske unije u tom kontekstu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije