Na liječenju 196 pacijenata

U Sarajevu 22 novozaraženih, troje preminulih

koronavirus beograd
Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
04.05.2021.
u 10:36

U posljednja 24 sata u Sarajevskoj županiji prijavljena su 22 nova slučaja koronavirusa od 402 obrađena testa. Preminule su tri osobe, a na bolničkom liječenju jutros je ukupno 196 pacijenata.

Broj oporavljenih od jučer je veći za 73.

Na KCUS-u je jutros hospitalizirano 130 pacijenata, a u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" 66. Na respiratoru su tri osobe.

S bolničkog liječenja su otpuštena četiri pacijenta.

U Sarajevu je aktivno 785 slučajeva, a u samoizolaciji se nalazi 3.713 osoba.

U Covid-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja SŽ pregledano je 290 pacijenata, od kojih je devet transportovano u Opću bolnicu, a dva na KCUS.

Na drive-in punktovima za testiranje uzet je sljedeći broj PCR brisova: na Vrbanji 64, u Novom Gradu 27, u Semizovcu 18 i na Ilidži 13.

Ukupan broj uzetih PCR brisova na punktovima i u covid-ambulantama je 339.

Covid-pozivni centar je zabilježio 272 poziva, a obavljeno je i 145 razgovora s pacijentima putem telefonskih brojeva u covid-ambulantama.

Iz Ministarstva zdravstva SŽ i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima i mole ih da nastave poštivanje svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?