sarajevo

U Sarajevu pod nadzorom tri osobe koje su doputovale iz Kine zbog koronavirusa

ilustracija
21.02.2020.
u 15:00

Krizni štab Ministarstva zdravstva Županije Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane  koronavirusom (COVID 2019) priopćava da kontinuirano prati aktualnu epidemiološku situaciju i vrši epidemiološki nadzor u ŽS-u, u skladu s propisanim procedurama i protokolima, prenosi Faktor.ba

Štab je u stalnom kontaktu s Kriznim štabom Federalnog ministarstva zdravstva i kriznim štabovima ostalih županija.

- I u prethodnom razdoblju u ŽS-u su se redovno provodile mjere zdravstvenog nadzora nad osobama kojima je sanitarna inspekcija izdala rješenje za stavljanje pod zdravstveni nadzor. Trenutno su u Županiji Sarajevo pod zdravstvenim nadzorom tri osobe koje su doputovale iz NR Kine, a što je u skladu s propisanim procedurama i naredbama nadležnih institucija. Dužina trajanja nadzora je vremenski interval najdužeg inkubacijskog razdoblja za određenu zaraznu bolest, što je u ovom slučaju 14 dana - navode iz Kriznog štaba.

Zdravstveni nadzor kontinuirano provodi Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Županije Sarajevo.

Iz Kriznog štaba navode da se, prema navodima Europskog centra za prevenciju bolesti i kontrolu, vjerojatnost zaraze koronavirusom (COVID2019) za stanovništvo Europe smatra veoma niskom.

Poručuju i da će nastaviti djelovati po planu pripravnosti, s ciljem zaštite zdravlja stanovništva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?