Medicinski tehničari u privatnim aranžmanima liječe oboljele od COVID-a

U Sarajevu uzimanje PCR testa moguće i u vlastitom domu

16.04.2021.
u 07:14

Pandemija koronavirusa u BiH ne jenjava. Broj zaraženih svakim danom sve je veći, bolnice su pretrpane, a mnogi oboljeli teško dolaze do liječničke i adekvatne medicinske skrbi, piše Večernji list BiH.

Brojne medicinske usluge

Ovaj problem posebno je izražen na području Sarajevske županije, gdje se bilježi najveći broj oboljelih. Svjesni činjenice da svi oboljeli iz ovih ili onih razloga ne mogu doći do nadležnih domova zdravlja i ostalih medicinskih ustanova kako bi dobili potrebnu medicinsku pomoć, određen broj medicinskih tehničara odlučio se na patronažu u privatnom angažmanu. Tako se na najvećem internetskom oglasniku u Bosni i Hercegovini OLX.ba nalazi nekoliko oglasa u kojima medicinski tehničari i medicinske sestre nude patronažne usluge zaraženima koronavirusom. Riječ je o osobama koje pokrivaju područje Sarajevske županije, odnosno uglavnom grada Sarajeva.

- Medicinski tehničar s kliničkim radnim iskustvom nudi usluge medicinskih intervencija u vašem domu.

Sve intervencije izvode se u strogo aseptičnim uvjetima, profesionalno i pedantno. Nudim usluge rada s COVID-19 pozitivnim pacijentima (primjena intravenskih propisanih antibiotika, subkutanih injekcija Clexana te sve ostale propisane terapije uz poštivanje svih zaštitnih mjera i procedura) - stoji u jednom od oglasa. Cijena je, ističe ovaj oglašivač, po dogovoru, odnosno ovisno o usluzi koju se pruža. A među uslugama koje nudi su, između ostaloga, plasiranje urinarnog katetera, plasiranje intravenske kanile (braunila), plasiranje nazogastričnih sondi, primjena terapije (intravenska, intramuskularna, subkutana...), vitaminske infuzije, previjanje i čišćenje rana, dekubitusa, vađenje krvi za laboratorijske nalaze…

Zanimanje i oglasi

Slične usluge nudi i osoba koja se predstavlja kao diplomirana medicinska sestra, trenutačno zaposlena s višegodišnjim iskustvom u struci.

- Nudim iz udobnosti vašeg doma (Sarajevo) usluge: primjenu venozne terapije koju je prethodno propisao vaš liječnik (Triax, deksametazon, vitamin C, hidrokortizon itd.), primjenu muskularne terapije koju je prethodno propisao vaš liječnik (voltaren, apaurin, OHB12 itd.), primjenu subkutane terapije koju je prethodno propisao vaš liječnik (Clexane, inzulin), uključivanje infuzija (miks koji je prethodno prepisao vaš liječnik), vađenje krvi za laboratorijske analize i transport iste u željeni laboratorij, previjanje rana, kao i uzimanje PCR testa, antigen brisa za testiranje na COVID-19 ili vađenje krvi za serološko testiranje - navedeno je u oglasu koji potpisuje oglašivač pod nazivom Frozen16. Da je njihov privatni angažman uistinu potreban, pokazuje činjenica kako je jedan od navedenih oglasa u samo tri dana otkako je postavljen imao gotovo 1800 pregleda.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?