otvaranje

U Širokom Brijegu otvoren ured Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać

23.06.2017.
u 08:50

Ured Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać otvoren je u četvrtak u Širokom Brijegu u nazočnosti mnogobrojnih domaćih i inozemnih dužnosnika, a nakon svečanosti otvaranja održan je i humanitarni koncert.

Otvaranju Ureda, čije je opremanje financirala hrvatska vlada, nazočili su i hrvatski saborski zastupnik Davor Ivo Stier i savjetnica pri Uredu za Hrvate izvan RH Žana Ćorić, koji su poduprli novu inicijativu vodstva Udruge za izgradnjom doma za smještaj osoba čiji su članovi obitelji bolesni i liječe se u Zagrebu.

"Ova Udruga je europska priča koja povezuje ljude s jedne i druge stane granice, a to je najvažnije i smisao europskog projekta. Udruga se do sada dokazala kroz najkonkretnije djelovanje", rekao je Stier na konferenciji za novinare u Širokom Brijegu.

Napomenuo je kako je bilo jednostavno biti lobist u Europskome parlamentu prošle godine kada je te europska institucija dodijelila Udruzi fra Mladena Hrkaća priznanje Europski građaninin.

"Priča je toliko snažna, jasna, europska da ju je bilo vrlo jednostavno kandidirati. Impresivno je što ste postigli u kratkom vremenu", naglasio je Stier.

Dopredsjednica udruge Nives Skoko Žanić, koja volonterski pomaže u prijevozu, smještaju, nabaci lijekova i skrbi za bolesne iz BiH i Hrvatske koji se liječe u Zagrebu, predstavila je projekt izgradnje doma fra Mladen Hrkać koji se planira graditi uz Franjevački samostan u Dubravi u Zagrebu.

Istaknula je kako je dom fra Mladen Hrkać prekretnica u njihovu djelovanju te kako očekuju da će njegova izgradnja biti završena za pet godina.

Inače, do sada je udruga pomogla u liječenju, smještaju i skrbi za 4000 obitelji iz Hrvatske i BiH čiji su se članovi liječili ili se još liječe u Zagrebu.

Na humanitarnom koncertu u znak potpore Udruzi fra Mladen Hrkać nastupili su Đani Stipaničev, sestre Husar i drugi izvođači.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije