Odnos prema klijentima

U Službi za poslove sa strancima kazali kako govore isključivo bosanski jezik

migracijski centar
15.02.2016.
u 18:57

Iskustvo fotografa Jima Marshalla u Službi za poslove sa strancima, koji u BiH boravi godinama govori o neprofesionalizmu i nestručnosti određenih osoba koje rade na određenim pozicijama u državnim institucijama, prenosi Klix ba. 

Iako se očekuje da zaposlenici u Službi za poslove sa strancima govore barem jedan strani jezik, neki od njih izgleda da ne ispunjavaju ni tu normu.

Jim Marshall došao je iz Škotske u Mostar u jesen 1994. godine. Planirao je ostati tri tjedna, a danas mu je Bosna i Hercegovina dom. Živi u Sarajevu, oženjen je bh. državljankom s kojom ima sina, a bavi se fotografijom.

U Službi za poslove sa strancima boravio je kako bi produžio svoj boravak u BiH, a na svom Facebook profilu objavio je iskustvo koje nikako ne ide u prilog BiH, ali ni zaposlenicima Službe za poslove sa strancima.

Marshall opisuje kako je jedna osoba prišla pultu i na engleskom jeziku se obratila zaposleniku Službe za poslove sa strancima s upitom da želi prijaviti svoj boravak u BiH. Od zaposlenika je dobio odgovor kako u dotičnoj službi govore samo bosanski jezik.

Ovakav primjer ne samo da je paradoksalan već i negativno utječe na reputaciju BiH, a osobitoako je riječ o Službi za poslove sa strancima, gdje se podrazumijeva da je jedan strani jezik dio svakodnevne komunikacije sa klijentima.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Izdajnik
Izdajnik
21:03 15.02.2016.

Bošnjački jezik.. Sve dok ne bude i Herceg Bosna.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?