Popis stanovništva u BiH

U Srebrenici smanjen broj stanovnika za 63%

21.08.2016.
u 07:00

Na području Srebrenice postojali su tragovi života još od najranijih vremena, što je bilo uvjetovano povoljnim geografskim položajem i bogatstvom srebrnom rudom. Za vrijeme vladavine Rimskog Carstva Srebrenica je bila glavno središte za kovanje novca i jedna od najvećih kovačnica Rimskog Carstva. Srebrenica je deset dana jahanja udaljena od hrvatskog grada Dubrovnika. U srednjovjekovnoj Bosni činila je jako važan prostor zbog vrijednih nalazišta plemenite rude, tako da su je posjećivali putnici iz svih krajeva svijeta, ostavljajući u ovom kraju tragove različitih kultura.

Promatrano s vojnog aspekta, njezina važnost bila je neprocjenjiva zbog povoljnog geografskog položaja.

Popis stanovništva u BiH proveden je u razdoblju od 1. do 15. listopada 2013., međutim, zbog nemogućnosti usuglašavanja metodologije obrade prikupljenih podataka, službeni podaci objavljeni su tek u lipnju, odnosno dvije i pol godine nakon provođenja popisa, i to bez suglasnosti RS-a. Prema podacima posljednjeg popisa stanovništva, u općini Srebrenica živi 13.409 stanovnika, dok je prema popisu iz 1991. godine općina brojala 36.666 stanovnika. Muškaraca je 6602, dok je žena 6807....

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije