Popis stanovništva u BiH

U Stocu smanjen broj stanovnika za 4179

04.08.2016.
u 08:00

Popis i smanjenje broja stanovnika za “Večernjak” je komentirao načelnik općine Stolac Stjepan Bošković: “Jedan od glavnih razloga koji je doveo do smanjenja broja stanovnika je to što je općina podijeljena na dva dijela, općine Berkovići i Stolac, i tu se izgubio dio stanovnika. Tu je i rat koji je učinio svoje, dio stanovnika odselio se i nije se vratio.” Kada je riječ o radno sposobnom stanovništvu, načelnik je rekao kako je broj zaposlenih mali, ali da rade sve što je u njihovoj moći da se broj zaposlenih poveća.

“Nakon rata općina je ostala porušena, gospodarstvo uništeno, što je dovelo do razlike u broju radno sposobnog stanovništva i broja zaposlenih”, kazao je načelnik Bošković.

Prema podacima posljednjeg popisa stanovništva, u općini Stolac žive 14.502 stanovnika, dok je, prema popisu iz 1991., kao mjesto imala 18.681. Broj muškaraca je 7326, a žena 7176.

Najviše Hrvata

Nedavno objavljeni službeni podaci pokazuju kako u Stocu danas živi 8486 Hrvata, 5544 Bošnjaka, dok je Srba najmanje - 279...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije