Podjela oko Izvješća o tužiteljstvu

U Sudu i Tužiteljstvu BiH 
je zaustavljeno podizanje novih političkih optužnica

11.08.2017.
u 07:00

Burno je nedavno reagirao dio hrvatskih braniteljskih udruga nakon što su izaslanici HDZ-a BiH u Domu naroda Parlamenta zemlje podržali Izvještaj o radu državnog Tužiteljstva za prošlu godinu, dok su pak s druge strane iz ove stranke objasnili kako su se ipak dogodile promjene koje s ohrabrenjem govore o zaokretu u pravosuđu i agencijama za provedbu zakona, piše Večernji list BiH.

Iz Udruge specijalne policije Herceg-Bosne pitali su izaslanike iz HDZ-a ‘smatraju li i oni da su se pripadnici HVO-a udruživali u zločin, je li i za njih Herceg-Bosna zločinački projekt, a Hrvatska agresor na BiH?’ Istodobno, zastupnica Ljilja Zovko istaknula je kako je glasovala za izvješće tvrdeći da su promjene vidljive i da ih tek treba očekivati u budućnosti zaustavljanjem montiranih optužnica.

‘Zločinački pothvat’

Što je razljutilo branitelje, a što pak ohrabrilo HDZ-ovce? Veliki broj hrvatskih časnika, heroja Domovinskog rata iz BiH se nalazi na raznim popisima, istragama, optužnicama, uglavnom po zapovjednoj dužnosti, a što je posebno dobilo novu dimenziju progona...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?