ZANIMLJIV HOBI

U šumi našao zahrđalog "Opela" iz 1938., pa napravio čudo vrijedno 60.000 maraka

19.09.2020.
u 19:41

"Opel Olimpia" koju trenutno restauirira je 1938. godište a posljednji put je registrirana 1976. godine

Dragan Spasić iz Topole u Srbiji, nadaleko poznati restaurator automobila, u šumi je pronašao zahrđalu "Opel Olimpiu" iz 1938. godine pa od nje napravio čudo vrijedno 30.000 eura ili oko 60.000 maraka. 

- Prvu "Opel Olimpiu" sam uzeo u Plaskovcu, bila je do pola zatrpana u smeću, cijeli dan smo kopali i otkopavali kako bismo došli do nje - kaže Dragan Spasić zvani Paja, piše Telegraf.rs.

- Gdje god sam nalazio stari automobil ja sam ga dovozio kući i restaurirao, nije mi bilo teško otići na drugi kraj Srbije, samo da spasim nacionalno blago. Izvukao sam je iz šume, bila je obrasla drvećem i raslinjem, dvije godine sam sjekao drva kako bi došao do auta, jedva smo iskrčili, ali ništa mi nije bilo teško. To je strast, ljubav, nisam žalio novac platiti kako bih ju dovezao kući, a onda slijede godine rada i sređivanja kako bi joj vratio autentičan izgled - ispričao je Dragan Spasić. 

"Opel Olimpia" koju trenutno restauirira je 1938. godište a posljednji put je registrirana 1976. godine.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?