Posljednja 24 sata

U SŽ-u preminulo 16 osoba, 707 novozaraženih

koronavirus
Armin Durgut/Pixsell
24.03.2021.
u 11:56

Analizom 2228 uzoraka, u Sarajevskoj županiji je potvrđeno 707 novih slučajeva zaraze koronavirusom tijekom jučerašnjeg dana. U istom periodu od infekcije ovim virusom oporavilo se 647 osoba. 

Od spomenutog broja novozaraženih, njih 446 (63,08 posto) pripada obiteljskim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama. Nažalost, jučer je preminulo 16 pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom.

Na bolničkom liječenju nalazi se 749 osoba, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 549, a u Općoj bolnici "Prim. dr Abdulah Nakaš" 200 osoba. Pomoć respiratora koristi 21 pacijent, dok kiseoničku potporu koristi 69 pacijenata. Sa bolničkog liječenja jučer je otpušteno 60 pacijenata.

Sarajevska županija danas bilježi 5576 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo SŽ, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih osoba je 674, a tjedna incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 1121. U samoizolaciji se nalazi 7.319 osoba.

- U uvjetima značajnog i brzog širenja Sars-CoV-2 virusa u Sarajevskoj županiji, kao i cijeloj BiH i zemljama regije, a u cilju zaustavljanja zaraze, neophodno je strogo poštovati mjere osobne zaštite – pravilno nošenje maske u zatvorenim i na otvorenim prostorima, održavanje fizičke distance 1,5 do dva metra, kao i higijenu ruku. Posebno naglašavamo izbjegavanje dužeg zadržavanja u zatvorenim prostorijama gdje je mogući bliski kontakt kroz duži vremenski period i izbjegavanje gužvi i zatvorenih prostora. Kretanje svesti na manju mjeru. Sve osobe sa akutnim respiratornim smetnjama, povišenom temperaturom, bolovima u mišićima i općom slabošću neka ostanu kući i kontaktiraju nadležne zdravstvene službe - poručuju iz Ministarstva zdravstva SŽ i Zavoda za javno zdravstvo Sarajevske županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?