Mostar

U tijeku prijave za besplatnu Zimsku školu rezidbe voćaka

14.01.2016.
u 07:00

Federalni agromediteranski zavod iz Mostara po peti put organizira “Zimsku školu rezidbe voćaka i vinove loze”. Škola rezidbe sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela.

Teorijski dio činit će tematske cjeline - opći principi rezidbe, zatim rezidba vinskih sorti, pa rezidba stolnih sorti loze te rezidba u voćarstvu, piše Večernji list BiH.

Stručnjaci Zavoda

- Školu rezidbe organiziramo već šest-sedam godina, ovisno o godini bude od 30 do 160 polaznika, vinogradara i hobista. Proteklih godina školu rezidbe organiziramo na dvije lokacije na našem eksperimentalnom poligonu na Buni za mostarsko, čapljinsko i stolačko područje te obično u vinogradima tvrtke “Nuić” za područje Čitluka i Ljubuškog, ističe Mladen Gašpar, savjetnik za oblast vinogradarstva Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar.

Predavači i demonstratori bit će stručnjaci Federalnog agromediteranskog zavoda.

Iz Federalnoga agromediteranskog zavoda pozivaju sve zainteresirane proizvođače te hobiste koji žele naučiti nešto više o rezidbi voćaka i vinove loze da se prijave do 29. siječnja.

Prijave kandidata

Prijave se primaju u prostorijama Federalnog agromediteranskog zavoda u Ulici biskupa Čule u Mostaru ili telefonom.

Škola rezidbe za sve zainteresirane kandidate je besplatna, priopćili su iz Zavoda. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije