SARAJEVO

U tijeku sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

09.12.2021.
u 13:13

Počela je 15. sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u aktualnom mandatu.

Održava se u sjedištu Parlamenta FBiH u Sarajevu uz poštivanje epidemioloških mjera.

Prema najavljenom dnevnom redu, nakon informacija o aktualnoj epidemiološkoj situaciju u FBiH, tema ove sjednice treba biti stanje u rudnicima uglja FBiH, o čemu će početnu informaciju predočiti izaslanicima predstavnici Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

U predloženom dnevnom redu je potom nekoliko zakona, a od njih prvi Prijedlog zakona o dopunama Zakona o električnoj energiji u Federaciji Bosne i Hercegovine, upućen u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku.

Zakon o dopuni Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda poduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacijskih objekata, predlagač Stipan Šarac, izaslanik, uputio je tražeći skraćeni postupak za raspravu. Bude li prihvaćena, to znači da izaslanici ne mogu predlagati amandmane već odlučivati o tekstu kakav je predložio Šarac.

Osim više drugih zakona, za ovu sjednicu je predložena i odluka o prihvaćanju zaduženja po Ugovoru o financiranju između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke (EIB) za realizaciju Projekta Gradski prijevoz u Sarajevu. 

Mediji i javnost mogu pratiti sjednicu putem streama na YouTube kanalu Doma naroda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?