SARAJEVO

U tijeku završni radovi na pripremama za masovno cijepljenje u Zetri

18.04.2021.
u 14:36

U Olimpijskoj dvorana Juan Antonio Samaranch Zetra u tijeku su su posljednje pripreme za masovnu imunizaciju građana Sarajevske županije protiv koronavirusa koja bi trebala početi u ponedjeljak, 19. travnja.

Taj prostor preuređen je i na njemu se nalazi 30 punktova za cijepljenje stanovništva gdje će se dnevno moći cijepiti 2000 pacijenata.

Na ulazu će biti pet administratora koji će skenirati zdravstvenu knjižicu, a osobe koje ih ne budu imale moći će koristiti ličnu kartu ili drugi dokument koji sadrži jedinstveni matični broj JMBG.

U prvoj fazi cijepljenje trebale bi biti cijepljenje osobe starije od 75 godina, potom osobe starije od 65 godina, a nastavak imunizacije uslijedit će kada SŽ bude imao dovoljan broj cjepiva za to.

Kako je Feni potvrđeno u Zavodu zdravstvenog osiguranja Sarajevske županije za imunizaciju se do sada prijavila 61.417 osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?