trogir

U Trogiru održana ''Ljetna škola'' Političke akademije HDZ-a BiH

31.05.2017.
u 13:15

U prekrasnom ambijentu hotela Sveti Križ na Čivou održana je  ''Ljetna škola'' za polaznike VI. generacije Političke akademije HDZ-a BiH. Osim redovitih predavanja tijekom cijele akademske godine, polaznicima Političke akademije HDZ-a BiH omogućene su i dvije dodatne edukacije, odnosno zimska i ljetna škola.

Ovoga puta 30-ak polaznika iz cijele BiH provelo je tri dana škole uz korisna predavanja i radionice uz nadasve zanimljive i kvalitetne predavače. Osim učenja, stjecanja novih iskustava i poznanstava projekt dodatno obogaćuje i sudjelovanje nekoliko alumnista Akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta iz Republike Hrvatske.

Pozdravnim riječima, radni dio Škole je otvorila Lidija Bradara politička ravnateljica akademije koja je nakon uvodnog dijela polaznike upoznala s aktualnom političkom situacijom u BiH kao i iznimno aktualnom pitanju izmjene Izbornog zakona u BiH.

Otvorenju akademije nazočio je i Srećko Prusina, ravnatelj  Zaklade hrvatskog državnog zavjeta koja već godinama prati i pomaže rad Političke akademije HDZ-a BiH. Drugi, odnosno treći dan polaznicima su održali predavanja i doc. dr. sc. Davor Božinović sa temom međunarodne sigurnosti odnosno terorizma, zatim gospođa Milada Privora sa Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld koja je polaznike učila osnovama političkog protokola  te dr. sc. Zdravko Kedžo sa Sveučilišta u Dubrovniku koji je predavao na temu  javnog komuniciranju u politici.

Projekt dvosemestralne nastave Političke akademije HDZ-a BiH započeo je 2010. godine, a realizira se uz podršku Zaklade Hanns Seidel koja godinama nesebično pomaže ovaj ambiciozni projekt osposobljavanja budućih kadrova. Na ''Ljetnoj školi'' u ime Zaklade Hanns Seidel - Ureda u Zagrebu nazočila je ravnateljica ureda gospođa Aleksandra Markić-Boban.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?