Zatišje u turizmu zbog korone

U turističkoj ponudi uskoro će biti i cijeli tok rijeke Trebižat

27.04.2020.
u 12:00

Turizam na čapljinskom području u doba pandemije koronavirusa ipak nije potpuno utihnuo.

Potvrda tomu je primjer udruge “Tajna prirode” koja je proteklih godina nudila usluge kanu-safarija na rijeci Trebižat. -Naš projekt višednevne plovidbe Trebižatom, koji je potprojekt Via Dinarice, koji provodi i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH), Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS) i Federalnog ministarstva okoliša i turizma (FMOIT), ide dalje. S tim našim projektom nastavili smo prošlogodišnje aktivnosti, piše Večernji list BiH. 

Sve aktivnosti na otvorenom

U ovoj godini u fazi smo isprobavanja opreme, pripreme i označavanja staze, u biti, upoznavanja nas samih s uslugama koje trebamo prezentirati i pružati. Od 15. svibnja kada završava projekt, službeno na taj datum na našoj web-stranici trebale bi biti nove ponude - kaže nam Stanko Zlopaša, predsjednik Udruge te dodaje kako bi, da je sezona redovita, već sada očekivali neke posjete.

- Sve naše aktivnosti su na otvorenom, što nije problematično zbog pravila uslijed pandemije koronavirusa. Sve ove okolnosti nama uopće nisu smetale, dapače, u nekim stvarima su nam i pomogle.

-Rezervacija smo imali čak i prije pojave koronavirusa. Trenutačno ih se pomalo plašim i provjeriti, još uvijek stoje otvorene. Jednostavno zbog granica i ostalih stvari tehničke prirode koje mi nismo u mogućnosti rješavati samostalno. Dakle, rezervacije još stoje i iskreno se nadam kako će doći do njihove realizacije. Ponavljam, aktivnosti su na otvorenom i ne spadaju pod rizičnu skupinu aktivnosti - govori Zlopaša.

Pitamo Zlopašu i što će nuditi u novom paketu usluga kroz projekte.

Suradnja s ribarima

- Plan su ispočetka bila barem dva nova paketa ponude, što bi uključivalo zahtjevan spust od Kravice u dužini od 15 kilometara i dvodnevni spust. Međutim, u međuvremenu odazvalo nam se dosta novih providera s gornjeg toka Trebižata, od kojih bih izdvojio Go Hercegovina i Javno poduzeće Parkovi iz Ljubuškog koje upravlja Kravicom, što je stvorilo preduvjete da se naša avanturistička ponuda proširi. Tako da će zasad, osim dva navedena izleta, sigurno biti u ponudi izleti turističkim vozilima kojima raspolaže Go Hercegovina, također kroz dvodnevni izlet, zatim suradnja s ribarskim društvima, koja će uz naše avanturističke aktivnosti nuditi svoje ribolovne usluge i mjesta za kampiranje. Plan je bio dva izleta, a sada ćemo imati minimum četiri nova paketa, izleta - objašnjava buduće aktivnosti i planove predsjednik čapljinske udruge “Tajna prirode” Stanko Zlopaša.

Svi sadržaji koje u sljedećem razdoblju planira udruga “Tajna prirode“ vezani su uz slijev rijeke Trebižat. S novim sadržajima ova čapljinska udruga će sa srodnim organizacijama iz drugih gradova i općina, praktički, u turističku ponudu uvezati cijeli tok rijeke Trebižat.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije