Traže se rješenja

U Vladi FBiH sastanak o Agrokoru

11.04.2017.
u 07:30

U Vladi Federacije BiH u Sarajevu danas će biti održan sastanak vezan uz trenutačna događanja u hrvatskom koncernu Agrokor i moguće štetne posljedice za BiH, potvrđeno je za Fenu iz Ureda premijera FBiH Fadila Novalića.

Kako se dodaje, premijer je sastanak zakazao još 6. travnja, a skupu bi trebali nazočiti ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, veleposlanik Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio, direktor Konzuma u BiH Tomislav Bagić i članovi uprava četiriju tvrtki kćeri Agrokora u BiH. Ovom prilikom premijer FBiH, kako se napominje, želi razgovarati s najodgovornijim ljudima koji predstavljaju Konzum, odnosno Agrokor u BiH, ne želeći se baviti informacijama koje dolaze iz raznih izvora. Sastanak je zakazan za 15 sati.

Inače, nedavno je premijer Novalić izašao u javnost s informacijom kako je Agrokor u Bosni i Hercegovini dobavljačima dužan čak 450 milijuna maraka.

Poslije su ministri s državne razine, u prvom redu ministar Šarović, javnosti dali podatak kako je Agrokor u BiH dobavljačima dužan oko 125 milijuna eura.

Naglasili su kako je riječ o velikom iznosu za bh. prilike te kako mora postojati scenariji isplate duga jer su dobavljači već u teškoj poziciji zbog ovih dugovanja. Za očekivati je kako će na današnjem sastanku biti ponuđena određena rješenja te kako će kriza biti uspješno nadvladana. Novalić je također ranije poručio kako Konzum ima dovoljno imovine u Bosni i Hercegovini da pokrije trenutačno dugovanja, naravno, ako to bude potrebno ili ako se ne nađe drugo rješenje. Još uvijek nije poznato koliko su domaće banke spremne sudjelovati u sanaciji stanja u Agrokoru u BiH ili će rješenje koje bude dogovoreno u Zagrebu biti primijenjeno i na tvrtku u BiH.

U svakom slučaju, očekuje se postizanje dogovora umjesto kolapsa koji se predviđa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?