mostar

U Vladi HNŽ-a potpisan ugovor o realiziranju projekta ‘Škola budućnosti’

dsfsgsf
22.11.2016.
u 17:03

Dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ, Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH i Adnan Subašić, direktor tvtke COMTRADE distribution danas su uz nazočnost dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade potpisali Ugovor čijim će realiziranjem prvi put na području Hercegovačko-neretvanske županije biti implementirana elektronska učionica, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Projekt ”Škola budućnosti” omogućit će učenicima uključivanje u globalnu obrazovnu inicijativu uz pomoć koje će moći usvajati znanja, putem modernih tehnologija.
Projekt elektronske učionice podrazumijeva opremanje učionice tabletima te uvođenje internet konekcije, kako bi se nesmetano koristile aplikacije i servisi u “oblaku”, kao što je Office 365.

”Prije svega, želimo zahvaliti korporaciji Microsoft na ovoj donaciji i naglasiti kako nas raduje činjenica da smo uključeni u jedan prosperitetan projekt, kao što je ”Škola budućnosti”. Unaprijed se radujemo što će učenici škola s područja HNŽ biti uključeni u globalnu obrazovnu inicijativu moderniziranja procesa usvajanja znanja, što će im pružiti kvalitetnu podlogu za daljnje obrazovanje. Nadamo se kako ćemo biti u mogućnosti da, u skoroj budućnosti, uključimo još škola s područja naše županije u ovaj projekt”, kazao je ministar Hadžović.

“Microsoft BiH se kroz različite projekte vodi globalnom misijom korporacije Microsoft, a to je “Osnažiti svaku osobu i organizaciju na planeti kako bi postigli više”. Projektom “Škola budućnosti” želimo djeci pružiti prigodu da kroz sustav obrazovanja, već od ranih početaka, nauče razvijati i podsticati istraživački duh, prepoznati prednosti timskog rada i razviti prezentacijske vještine, a sve uz uporabu tehnologije. Također, cilj nam je da ovaj projekt implementiramo i u ostale gradove diljem BiH u suradnji s partnerskim tvrtkama”, istaknuo je u izjavi za medije Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.

„Ponosni smo na partnerski odnos s tvrtkom Microsoft i projekt „Škola budućosti“ na kojem zajedno surađujemo već nekoliko godina. Naš cilj je da putem tehnologije najmlađima omogućimo kvalitetnu podlogu za obrazovanje, učinimo školske sate lako razumljivim, zanimljivim i interaktivnim, a nastavnicima olakšamo određene postupke i damo im prostora za kvalitetniji rad“, kazao je Adnan Subašič, direktor Comtrade Distribution d.o.o.

Izražavajući osobnu, ali i punu potporu Vlade Hercegovačko – neretvanske županije u realiziranju ovog projekta dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade naglasio je kako je i današnje potpisivanje Ugovora o realiziranju projekta ”Škola budućnosti” samo još jedna potvrda koja govori u prilog činjenici da je obrazovanje u samom vrhu prioriteta rada ove Vlade.

”Više od 80 milijuna KM koje izdvajamo iz Proračuna, nekoliko vrlo značajnih projekata iz oblasti energetske učinkovitosti kao i više projekata koji se financiraju iz europskih fondova jasno potvrđuju kako je za ovu Vladu ulaganje u obrazovanje najbolje investiranje. Stoga pozdravljam napore kolege ministra Hadžovića koje i u suradnji s predstavnicima ovih tvrtki čini kako bi sustav obrazovanja u našoj županiji dobio još jednu kvalitetu više.

Današnjim Ugovorom preuzeta je obveza da ”pametna učionica” uskoro zaživi u naše četiri škole, a ja se nadam i pozivam ministra Hadžovića da do kraja mandata ove Vlade svaka škola u našoj županiju dobije po jednu ”pametnu učionicu”. U realiziranju tog projekta imat će punu potporu Vlade”, zaključio je predsjednik Herceg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije