ZZO ZHŽ

U ZHŽ-u počela distribucija premije osiguranja

15.12.2020.
u 17:43

Markice za 2021. su elektronske, te se prilikom distribucije podatci unose u elektronsku bazu podataka Zavoda, a osiguraniku se izdaje potvrda o dodijeljenoj premiji osiguranja

Zavod za zdravstveno osiguranja Zapadnohercegovačke županije (ZZOZHŽ) u utorak, 15. prosinca započeo je s redovitom distribucijom premije osiguranja za 2021. godinu, a markice će se distribuirat u područnim uredima ZZOZHŽ-a, prema mjestu prebivališta osiguranih osoba do 31. ožujka 2021.

Markice za 2021. su elektronske, te se prilikom distribucije podatci unose u elektronsku bazu podataka Zavoda, a osiguraniku se izdaje potvrda o dodijeljenoj premiji osiguranja. Cijena godišnje premije je 20 maraka. Osobe do 18 godina života, korisnici stalne socijalne potpore, te osobe s navršenih 65 godina života koje su osigurane preko Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, oslobođene su plaćanja markice, ističu u Zavodu.

Također napominju kako će nakon 31. ožujka 2021. godine premiju moći nabaviti samo prvoprijavljeni, tj. osobe koje nisu bile prijavljene na zdravstveno osiguranje u razdoblju redovite distribucije i to najkasnije 30 dana od dana prijave u Poreznu upravu.

U redovitom roku predviđenom za distribuciju, uplata premije osiguranja za 2021. vrši se isključivo kod ovlaštenih institucija za obavljanje platnog prometa (banka, pošta) na broj depozitnog računa Zavoda 3060030000648268.

Uz elektronski zahtjev, potrebno je dostaviti popis osoba za koje je uplaćena premija (ime, prezime i matični broj).

Po uplati, premije će biti evidentirane u informatički sustav Zavoda, a potvrdu o evidenciji istih osiguranici će dobiti elektroničkom poštom.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?