Od Deževica do Međugorja

U znak zahvalnosti Bogu i Majci Božijoj skupina hodočasnika iz središnje Bosne pješice će preći 150 km

03.10.2023.
u 14:33

Skupina koja broja sedam hodočasnika  krenula je početkom  ovog tjedna iz Deževica, povratničke župe u općini Kreševo u kojoj se nalazi i Svetište sv. Jakova Markojskog,   put Međugorja. Predvodi ih deževički župnik don Josip Majić,  a pored još dva vjernika iz ove župe, skupine čine i tri vjernika iz Kiseljaka te jedna hodošasnica podrijetlom iz Fojnice koji živi i radi u Njemačkoj.

Put od 150 km planiraju preći do petka kada će u Međugorju slaviti misu te se zajedno s drugim vjernicima uputiti na brdo ukazanja. „Idemo zahvaliti Bogu za sve što nam je dao u našim životima. Nas četvoro prvi put hodočasti u Međugorje, a prije toga hodočastili smo u druga svetišta, najčešće u Deževice sv. Jakovu“, kazao nam je Mario Rajić iz kiseljačkog naselja Jehovac.  Put ih iz Deževica do Međugorja vodi preko planina, Pogorelice iz koje se planiraju spustiti do Jablaničkog jezera pa preko Blidinja do Šrokog Brijega, a potom do krajnjeg odredišta, Međugorja. 

Umora ima ali su kažu Bogu zahvalni na lijepom vremenu te uz ugodno miholjsko ljeto uživaju u prekrasnim prirodnim krajolicima  kojima prolaze te su ih  fotografirali i podijelili  nama.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije