Veliki planovi za Mostar

U Zračnu luku do 2026. uložiti 104 milijuna KM

14.04.2017.
u 11:00

Utjecaj turizma i izravne ekonomske koristi od proširenja kapaciteta Međunarodne zračne luke Mostar najbolje se očituju u porastu BDP-a, odnosno kroz odraz “unutarnje” potrošnje na putovanja i druge turističke aktivnosti, poput kulturnih ili rekreativnih sadržaja rezidenata i nerezidenata u određenoj destinaciji, kao i kroz potrošnju državnih institucija na usluge izravno povezane s turizmom. Imajući na umu trenutačni kapacitet Zračne luke Mostar te eventualne investicije, moglo bi se očekivati potencijalno povećanje broja novih dolazaka u Mostar i regiju Hercegovina, na nekih od 30.000 do 60.000 novih putnika, ovisno o mogućim redovima letenja te potencijalnim destinacijama, “low cost carriere”, te drugim neizravnim čimbenicima.

Izravni prihod

- Ukupan izravni novi prihod od turizma, koji bi Mostar i cijela regija ostvarili dolaskom “low cost carriere”, na temelju dosadašnjih statističkih pokazatelja, iznosio bi između 5 i 35 milijuna maraka, dok je najrealniji i najočekivaniji iznos oko 10 milijuna maraka za godinu dana, u sasvim realnom scenariju s 30.000 novih dolazaka...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije