Županijsko natjecanje

Učenici iz Orašja pobjednici natjecanja iz prve pomoći

27.05.2019.
u 08:12

Učenici Osnovne škole Orašje, u kategoriji pomladak, pobjednici su Županijskog natjecanja iz prve pomoći, održanog u OŠ Braće Radića u Domaljevcu. Drugo mjesto osvojili su učenici OŠ Vladimira Nazora Odžak, a trećeplasirana je domaća ekipa iz OŠ Braće Radića Domaljevac. Prvo mjesto u kategoriji mladih osvojila je ekipa Tutti Fratelli iz Orašja, u čijem sastavu su učenici iz obje oraške srednje škole, dok su drugoplasirani odžački srednjoškolci.

Natjecanje učenika obavljalo se na trima poligonima s ukupno devet ozlijeđenih osoba, na kojim su šminkeri realistično prikazali različite ozljede, primjerice, prijelome kostiju, krvarenja, opekline i stanje šoka. CK PŽ-a za ovo natjecanje angažirao je 14 sudaca koji su pratili ispravnost i ocjenjivali natjecatelje.

- Županijski prvaci, oraški osnovci i srednjoškolci, sudjelovat će na 22. federalnom natjecanju iz prve pomoći, koje će se održati 8. lipnja u Sarajevu. Vjerujem da će i ove godine imati velikog uspjeha na federalnom natjecanju i tako potvrditi odličan rad u školskim sekcijama prve pomoći - kazao je tajnik Crvenog križa PŽ-a Marijan Filipović. Crveni križ Posavske županije, kao pokrovitelj, osigurao je za sve ekipe koje su sudjelovale u natjecanju medalje i pehare za prva tri mjesta u kategoriji pomladak te zlatne i srebrene medalje i pehare za kategoriju mladih, majice s logom natjecanja za sve sudionike, zahvalnice i diplome, kao i sendviče i piće. Natjecanje je održano uz punu potporu Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Posavske županije. 

Otvorenju je nazočila prosvjetna inspektorica Zorica Raguž-Osmanagić, koja se obratila uime  Ministarstva, dok je natjecanje otvorenim proglasio Damir Karić, v. d. ravnatelj OŠ Braće Radića, Domaljevac, koja je i bila domaćin ovoga događaja.•

Županijski prvaci, oraški osnovci i srednjoškolci, sudjelovat će na 22. federalnom natjecanju iz prve pomoći, koje će se održati 8. lipnja 2019. godine u Sarajevu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?