Prijatelj grada

Udovica Luciana Pavarottija primila priznanje u Mostaru

16.07.2016.
u 10:01

Udovica Luciana Pavarottija, Nicoletta Mantovani-Pavarotti, preuzela je u Mostaru međunarodnu nagradu “Mostar Peace Connection”, koju je Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara posthumno dodijeli njezinu suprugu, Lucianu Pavarottiju.

U sklopu svečanosti, Pavarottijeva udovica je s kćerkom posjetila Muzički centar Pavarotti gdje je u čast njihovog dolaska Dječji zbor Pavarotti izveo poznate skladbe “O, sole mio” i “Santa Lucia”, što je pobudilo emocije Pavarottija koji su po prvi put došli u Mostar. Tom prigodom je Nicoletta Mantovani-Pavarotti svečano otkrila tri velika panoa s fotografijama iz arhive mostarskog Centra za mir i multietničku suradnju, na kojima je ovjekovječen dolazak Luciana Pavarottija 21. prosinca 1997. godine, kada je s ponosom otvorio MC Pavarotti u Mostaru. “Moj suprug je kao dijete izišao iz Drugog svjetskog rata i jedina utjeha mu je bila glazba. Otuda i njegova želja da napravi centar za mlade. Smatrao je da će glazba pomoći mladima da zaborave strahote rata. Vratiti se u Mostar nakon gotovo 20 godina i vidjeti da Centar funkcionira, dokaz je da je ideja Luciana Pavarotija bila na pravom mjestu’, poručila je Mantovani.

Pavarottijeva supruga je potom položila cvijeće poginulim novinarima talijanske državne televizije RAI UNO. U čast Luciana Pavarottija na jednoj od kula Starog mosta, kuli Helebija, urađena je videoprojekcija pjesme “Miss Sarajevo” u izvedbi pokojnog Pavarottija i Bona Voxa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije