HNŽ i ZHŽ

Udžbenici od lani neće se mijenjati

09.09.2016.
u 07:00

Udžbenici se, prema informacijama koje smo dobili u HNŽ-u i ZHŽ-u, neće mijenjati. Iz Zavoda za školstvo HNŽ-a kazali su nam kako je Vlada HNŽ-a još prošle godine donijela odluku vezanu uz udžbenike, piše Veernji list BiH.

Prijava inspekciji

- Oni udžbenici koji su odabrani u školskoj 2015./2016. godini, u osnovnim i srednjim školama, vrijede pet školskih godina. Pojednostavljeno, od prošle školske godine udžbenici ostaju na snazi pet školskih godina. To je odluka Vlade. Ako neki učitelj ili nastavnik odluči da djeca trebaju kupiti neke nove udžbenike, u Ministarstvu postoji inspekcija kojoj se to može prijaviti. Prosvjetni djelatnik odgovoran je za zakonit rad. Svi su dobili odluku Vlade i to se mora provoditi, kazali su nam iz Zavoda za školstvo. I iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u ZHŽ-u potvrđuju kako bi se to trebalo provoditi i u ovoj županiji.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije