Turska:

Ugostitelj ne otvara kafić ponedjeljkom kako bi izbjegao neraspoložene goste

Turska
19.09.2016.
u 15:00

Sindrom ponedjeljka je nešto s čim se zaposleni, ali i oni koji idu u školu susreću svakog tjedna. Neraspoloženi zbog završetka vikenda i odmora, mnogi spas traže u jutarnjoj kavi. Ipak, ugostitelj u Eskisehiru, u Turskoj, odlučio je da svoja vrata ne otvara ponedjeljkom te na taj način izbjegne mrzovoljni izgled lica na svojim mušterijama, piše Anadolu Agency (AA).

Kamil Gunes (32) porijeklom iz Rizea, na turskoj obali Crnoga mora, odlučio je svoju kavanu otvoriti šest dana u tjednu, a da ponedjeljak odmara. Kako kaže dugi niz godina je sanjao o vlastitoj kavani koja će biti drugačija od ostalih, a sada je taj svoj san i ostvario. Ipak, to što ne rade ponedjeljkom nije jedina stvar koja ih čini drugačijim od ostalih.

Gunes je omogućio i umjetničku radionicu koja se nalazi iznad kavane. Gosti tu mogu od gline praviti različite predmete i na taj način se osloboditi od stresa nakupljenog tijekom tjedna.

“Ono što tražim nisu mušterije, već kreativnost, proizvodnju, napredak. Život dovodimo u tako teško stanje. Pojedinci zarađuju mnogo novca, ali su neraspoloženi od ponedjeljka do petka. Pitam se da li ih novac spriječava da rade ono što vole?”, istakao je Gunes, koji je dodao kako ne radi ponedjeljkom, jer želi vidjeti nasmijane goste, što je ponedjeljkom gotovo nemoguće.

Gosti svoju kreativnost mogu izraziti subotom. “Uzimamo grupe od osam do deset osoba. Stavimo im povez na oči i damo glinu. Pustimo muziku i tražimo da se kreativno izraze. Opušteniji su i ljepše predmete prave kada imaju povez na očima. Naučeno prenosimo onima koji ne znaju, a ono što ne znamo učimo od onih koji znaju”, pojasnio je Gunes i dodao kako prodaje samo kavu. Kako kaže, ne daje šećer, jer smatra da se time kvari ukus kave. Pored toga, naplatu ne vrši putem bankovne kartice ako neko od mušterija nema novaca pri sebi, već kaže da gosti mogu i kasnije donijeti novac, a nije problem ni ako nikako ne donesu.

Gosti kafića su vrlo zadovoljni i kažu kako s nestrpljenjem čekaju da vide šta su napravili od gline, te da muzika značajno doprinosi lijepoj atmosferi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije