SIMBOL JESENI

Ukusne crvene bobice štite vaše zdravlje

10.09.2020.
u 12:24

Osim što snabdijeva organizam korisnim materijama, čaj od šipurka stvara osjećaj sitosti i potpomaže izlučivanje štetnih materija. Vitamini i ostali sastojci ove biljke doprinose općem zdravlju organizma, a tijekom zime povećavaju njegovu otpornost.

Šipurak se cijeni i kao sredstvo protiv proljeva i grčeva u stomaku dok se pomiješan s drugim biljkama koristi u liječenju mnogih bolesti. Plod ove ljekovite biljke bogat je vitaminom C i ima ga više nego u limunu. Samo jedna šolja čaja od šipurka zadovoljit će dnevne potrebe unosa vitamina C.

Osobama koje su sklone stvaranju pijeska u bubregu preporučuje se da piju čaj od šipurka. Ovaj plod otklanja umor i malaksalost i odličan je čistač krvi. Ovaj simbol jeseni naročito je preporučljiv u sezoni gripe i prehlada jer obnavlja energiju, otklanja umor i malaksalost, popravlja krvnu sliku i podiže imunitet.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?