asfaltni radovi

Uložena dva mil. KM u cestovnu infrastrukturu na području Čapljine

asfaltiranje ceste
ilustracija
21.10.2020.
u 18:40

Tijekom proteklih nekoliko mjeseci Grad Čapljina samo u uređenje prometne infrastrukture uložio je dva milijuna konvertibilnih maraka. Kako navode iz Gradske uprave Čapljina, realiziran je projekt obnove cestovne infrastrukture u 10 mjesnih zajednica, piše Večernji list BiH

Prilazne bankine

- Proteklih mjeseci odrađeni su značajni asfaltni radovi u 10 mjesnih zajednica na području Grada Čapljine. Radovi su se tako odvijali u Opličićima, Bobanovu Selu, Šuškovu Naselju, zatim u Počitelju - Hotanj, Višićima, u Dračevu, Gabeli, Gabela Polju, Strugama - Gorici, u Grabovinama, Trebižatu i Prćavcima. U svim ovim mjesnim zajednicama rađene su višekilometarske asfaltne ceste prosječne širine tri metra te su uz prometnice urađene i prilazne bankine - ističu iz Gradske uprave Čapljina.

Dodaju kako je prije nanošenja nove asfaltne mase urađeno strojno brušenje postojećeg oštećenog asfaltnog kolnika te njegov utovar i prijevoz na deponij, nabava i ugradnja tampona te nabava i ugradnja asfaltne mase.

- Na priključnim ulicama urađeni su pripremni radovi na čišćenju oštećenog kolnika, nabava i ugradnje asfaltne mase. Vrijednost projekta je oko dva milijuna konvertibilnih maraka, a odrađeno je više od 20 kilometara ceste u spomenutim mjesnim zajednicama”, naglašeno je iz Gradske uprave Čapljina. Naime, Grad Čapljina modernizacijom postojeće i izgradnjom nove infrastrukture želi poboljšati kvalitetu življenja svojih žitelja. Radovi na asfaltiranju, uređenju ulica i lokalnih cesta, nogostupa i parkova u Čapljini i dalje se nastavlja.

- Ljepota i uređenost našega Grada rezultat je konstantne brige i održavanja nogostupa, šetnice i parkova. I u ovoj godini realizirali su se značajni projekti na tom polju. Saniranje i zamjena vodovodnih azbestno-cementnih cijevi te postavljanja novog nogostupa jedan je od značajnijih projekata koji se odradio u Ulicu Mate Bobana i u Ulici Ante Starčevića - navodi gradonačelnik Grada Čapljine dr. Smiljan Vidić.

Plansko saniranje

Podsjeća i kako posljednjih mjeseci traju radovi na potpuno novom dijelu grada. Riječ je o naselju Ada-Bad u kojem se radi prometna infrastruktura sanacije s kompletnom podzemnom infrastrukturom, odnosno rješavanjem oborinske i fekalne odvodnje, vodovod, kao i pripadajuća parkirališna mjesta.

- Možemo slobodno reći kako je proteklih mjeseci izveden velik broj radova na rekonstrukciji lokalnih cesta po mjesnim zajednicama. Lokalna vlast trudi se na ravnomjeran način infrastrukturno razvijati cijelo gradsko područje, planski se saniraju i asfaltiraju ceste u svim mjesnim zajednicama koje su od iznimne važnosti za žitelje tih mjesnih zajednica - zaključio je gradonačelnik Vidić govoreći o vrijednim infrastrukturnim projektima koji su u tijeku na području Grada Čapljine. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?