Bihaćki frizeri i kozmetičari pomažu kolegama

Umjesto opremanja salona u Petrinji, Glini i Sisku, novcem iz kasica, pomoći će im preživjeti zimu

25.01.2021.
u 15:14

U ovom trenutku nisu im potrebni fenovi, haube, stolci i ostalo već novac kako bi preživjeli i ovu zimu. Najveća pomoć koju mi njima pružamo u ovom trenutku je ta moralna potpora

Da ljudi u zlim vremenima pokažu svoju humanost a solidarnost i želja za pomoći pri tomu ne poznaje granice, potvrđuje i primjer bihaćkih frizera i kozmetičara, koji su na poticaj Udruge frizera Bosne i Hercegovine, posjetili svoje kolege u Petrinji koji su u nedavnom potresu ostali bez svojih salona i sredstava za rad. Uvjerivši se u trenutačno stanje, odlučili su pokrenuti humanitarnu akciju kojom bi prikupili financijska sredstva za pomoć frizerima u Petrinji, Sisku i Glini i tako im pomogli preživjeti ovu zimu. 

„Frizeri Bosne i Hercegovine frizerima Hrvatske“, naziv je humanitarne akcije kojom je Udruga frizera i kozmetičara grada Bihaća pozvala svoje članove da svaki od njih simboličnom uplatom s minimalno 10 a distributeri proizvoda sa 150 KM podupru ovu akciju i tako pokažu međusobno jedinstvo i solidarnost. 

Ovdašnji frizeri su akciju velikodušno prihvatili i za svoje kolege već prikupili određena sredstva koja će biti uplaćena na račun tamošnje udruge. 

- Frizeri grada Bihaća su se organizirali na način da su napravili kasice koje stoje u našim salonima. Svi moji klijenti su kazali, pa i mi želimo dati doprinos. Mi smo simbolično na početku akcije nazvali to „Jedno šišanje za kolegu“, bukvalno u omjeru cijene jednoga šišanja da uplatimo izravno na račun. Međutim, to je sad otišlo malo dalje. Svi naši klijenti, prijatelji naši, suradnici, žele pomoći na način na koji i mi pomažemo, kaže Mahira Alagić, članica Udruge frizera i kozmetičara grada Bihaća. 

Alagić dodaje kako su se ovom akcijom ujedinili frizeri iz brojnih bosanskohercegovačkih gradova i dali si zadaću da u roku sedam dana prikupe što veću sumu novca kako bi pomogli kolegama, i to su i učinili. 

- U ovom trenutku nisu im potrebni fenovi, haube, stolci i ostalo nego tim ljudima je potreban novac kako bi preživjeli i ovu zimu i ovo sve. Najveća stvar možda pomoći koju mi njima pružamo u ovom trenutku je ta moralna potpora. Činjenica da oni znaju da smo mi rame uz rame s njima, da smo tu za njih, da smo im na raspolaganju je možda veća nego sva ova financijska pomoć koja će ići u tom smjeru, kaže frizerka Mahira Alagić. 

U Udruzi frizera i kozmetičara grada Bihaća, prema riječima Mahire Alagić, imali su namjeru opremiti tri salona u kojima bi frizeri Petrinje mogli raditi ali u situaciji u kojoj tlo svakodnevno podrhtava, kaže, nikome nije do njihovih usluga, a frizerima je najpotrebnija financijska pomoć. Prikupljena sredstva bit će uplaćena na račun udruga frizera Petrinje, Gline i Siska. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?