Održana sjednica Udruge Hrvata Prsten

Umrežavanje i zaštita temeljnih vrijednosti hrvatskoga naroda

31.08.2021.
u 21:00

U Orašju je održana zajednička sjednica Predsjedništva Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten i Predsjedništva Udruge Hrvata BiH Prsten na kojoj je nazočio i Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH, piše Večernji list BiH. 

Hrvatsko zajedništvo

U prvom dijelu sjednice razmatrano je djelovanje dviju udruga u proteklom razdoblju, kao i međusobna suradnja na realizaciji Statutom zacrtanih ciljeva povezivanja i umrežavanja Hrvata, međusobna suradnja i djelovanje na promoviranju i zaštiti temeljnih vrijednosti hrvatskog naroda. Predsjednik Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten Marijan Klaić, u ulozi domaćina, pozdravio je sve nazočne, zahvalio na dolasku na sjednicu i iznio najbitnije aktivnosti i projekte koje je Udruga realizirala u proteklom razdoblju te istaknuo ostvarenu suradnju s drugim organizacijama i institucijama hrvatskog naroda u BiH i pritom kazao: “Rad Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten u protekle dvije godine u uvjetima pandemije koronavirusa bio je otežan, ali smo mnoge aktivnosti realizirali. Posebno želim istaknuti suradnju s bitnim udrugama i institucijama za Hrvate u BiH, Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti u BiH, Sveučilištem u Mostaru, Maticom hrvatskom Mostar, HKD Napredak. Kontinuirana i posebna suradnja od osnivanja Udruge jest sa sestrinskom Udrugom Hrvata BiH Prsten, čije iskustvo u ostvarivanju ciljeva Udruge koristimo za promoviranje i ostvarivanje hrvatskog zajedništva kroz realizaciju planiranih projekata.” Na kraju izlaganja predsjednik Marijan Klaić posebno je zahvalio predsjedniku HNS-a BiH Draganu Čoviću na potpori koju pruža u radu Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten od njezina utemeljenja sve do sada. Detaljnije o realiziranim projektima govorili su članica Predsjedništva Udruge Prsten Mirjana Milićević i dopredsjednik Kluba poduzetnika Darko Kasap. U svojim izlaganjima predsjednik Udruge Hrvata BiH Prsten Pavo Zubak, počasni predsjednik Mijo Marić i predsjednik Kluba poduzetnika Ivica Nuić pozdravili su nazočne, zahvalili na organizaciji sjednice dvaju predsjedništava te potvrdili dobru suradnju dviju udruga i obećali nastavak dobre suradnje i potporu u radu Udruzi Prsten u BiH. Obraćajući se nazočnima, predsjednik HNS-a Dragan Čović pozdravio je aktivnosti Udruge Prsten s obiju strana granice, aktivnosti Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata koja djeluje u BiH i Udruge Hrvata BiH koja djeluje u Hrvatskoj.

Osnaživanje i suradnja

- Međusobnom sinergijom uspješno završavate sve projekte i stvarate nove vrijednosti za Hrvate u BiH i iz BiH. Iako ste nepolitička udruga, uspjeli ste očuvati pleter zajedništva i pomoći da hrvatski narod u BiH bude nikad snažniji - istaknuo je Čović te zahvalio vodstvima udruga Prsten na jasnoj viziji budućnosti hrvatskoga naroda u BiH kao i na aktivnostima koje su činili na poboljšanju položaja hrvatskog naroda, očuvanju temeljnih vrijednosti, prosperiteta i jedinstva. U drugom dijelu sjednice uručene su zahvalnice i iskaznice počasnim članovima Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten, sukladno odluci Upravnog odbora, za osobit doprinos i zalaganje za ostvarivanje ciljeva i zadataka Prstena. Zahvalnice su dobili: Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH, Pavo Zubak, Mijo Marić, Ivica Nuić, Marko Pipunić, Ilija Tolić i Marijan Biskić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije