DOZNAJEMO

Umro prvozaraženi pacijent u Mostaru, osma žrtva koronavirusa u BiH

30.03.2020.
u 11:04

Kako doznaje Vecernji.ba preminuo je prvozaraženi pacijent u Mostaru. Pacijent je danima bio na respiratoru i u teškom stanju.

Ovu informaciju potvrdio nam je ravnatelj SKB Mostar dr. Ante Kvesić. Riječ je o 53-godišnjaku iz Mostara kojemu je koronavirus otkriven početkom ožujka. Nakon što je dobio temperaturu i respiratorne tegobe testiran je i smješten u bolnicu.

Više informacija dao je ma konferenciji za medije Krizni stožer HNŽ-a. -  Stanje je ozbiljno, smrtnost u HNŽ-ui je blizu 4 posto. Četiri su pacijenta na respiratoru s neizvjesnom prognozom - kazao je prof. dr. sc. Jurica Arapović, specijalist infektologije na konfernciji za medije.

Ovo je osma smrt u BiH od koronavirusa.

I muškarac iz Uskoplja koji je preminuo na putu za bolnicu bio je pozitivan na koronavirus, potvrdio je direktor Zavoda za javno zdravstvo SBŽ-a Sead Karakaš.

Broj osoba zaraženih kornavirusom u BiH do jutros je povećan na 354 nakon što su tijekom noći u laboratorijima u Sarajevu i Banjoj Luci proveli testiranje više od 200 uzoraka.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije