U biH na snazi ograničenja

Unatoč mjerama, ugostitelji nude dočeke Nove uz glazbu uživo

08.12.2020.
u 20:29

Unatoč tome što pandemija koronavirusa svakoga dana odnosi nove žrtve, čini se da to nekima ne remeti planove za novogodišnju proslavu, tako da su pojedini klubovi, kafići, restorani i hoteli počeli reklamirati novogodišnje zabave, piše Večernji list BiH. 

Ponude

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini izvjesno je kako će tradicionalni novogodišnji doček na otvorenom ove godine izostati. Gradovi i općine već odavno su kazali da javnog dočeka na trgovima ove godine neće biti. Entiteti, kao i županije, ograničili su broj okupljanja kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru. Ali, ovih dana bh. ugostitelji uvelike se utrkuju na društvenim mrežama ponudama za organizaciju dočeka 2021., bez obzira na stroge epidemiološke mjere u našoj zemlji i ograničeno kretanje od 23 do pet sati ujutro, kao što je primjer u Federaciji BiH. Pa i zabranu rada ugostiteljskim objektima nakon 22 sata.

Novogodišnje proslave na gradskim trgovima uvelike su otkazane diljem BiH, ali to nije spriječilo hotele, restorane i druge ugostiteljske objekte da počnu planiranje dočeka nove godine. Ipak, epidemiološke mjere mogle bi uvelike poremetiti ove planove. Nije teško preko interneta i društvenih mreža doći do prvih hotelskih ponuda za najluđu noć u godini. Ipak, na ovim ponudama nije istaknuto hoće li biti ograničen broj gostiju na proslavi, ograničeno radno vrijeme objekta i slično. Ugostitelji trpe velike gubitke zbog naredbi kriznih stožera, a još nije poznato hoće li uopće biti dopuštene novogodišnje proslave i, ako budu, koliko osoba će u određenom trenutku moći biti u jednom ugostiteljskom objektu.

Ipak, ponude su oglašene, pa je tako hotel “Holiday” Sarajevo na svojoj Facebook stranici oglasio ponudu za doček nove, 2021. Kako navode, goste će zabavljati Nihad Alibegović s bendom, a cijena konzumacije je 150 maraka. Novogodišnju proslavu uz glazbu uživo pripremaju i u hotelu “Pino Nature” na Trebeviću. Bugojanski klub “Dijamant” na društvenim mrežama uvelike je počeo najavljivati novogodišnju proslavu s Darkom Lazićem, karte su već u prodaji, a cijena je 20 KM, a VIP 50 maraka. Gotovo svi hoteli na bh. planinama nude novogodišnje aranžmane, a kako će dočeci na kraju biti realizirani i kakve će mjere biti na snazi, ostaje za vidjeti. Što se tiče putovanja u inozemstvo, s obzirom na to da su granice za turistička putovanja uglavnom zatvorene, u ponudi je samo Turska.

Doček na planini

Građani se samoinicijativno organiziraju te u privatnim ili unajmljenim prostorima pripremaju doček nove, 2021. godine. Tako se na tržištu može naći veliki broj apartmana, stanova, kuća i vikendica koje se iznajmljuju za novogodišnje praznike, a priliku za zaradu vlasnici apartmana i vikendica ne propuštaju. Hercegovci posljednjih godina za doček najčešće biraju Blidinje i Kupres, a mladi i ove godine ne žele odustati od ustaljene prakse. “Već smo rezervirali smještaj na Blidinju, i to jedva, sve je već zauzeto. Plaćamo 450 eura za tri noći, apartman od 60 četvornih metara. Studenti smo i za nas je ovo jako puno novca, ali, s obzirom na situaciju, i nismo imali izbora”, kazala nam je Marina, studentica iz Mostara. Cijene vikendica na bh. planinama kreću se od 200 maraka za noć za skromniji smještaj, a minimalno se može unajmiti na dvije noći, pa do 600 maraka za noć, minimalno na dvije noći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?