Prekršio zabranu

Unatoč zabrani Lijanović se pojavio u Ministarstvu

Lijanović
27.10.2014.
u 10:05

Lijanović se ponovo vratio svojoj funkciji, usprkos činjenici da je Vlada FBiH imenovala pomoćnika ministra Hanefiju Topuza da obavlja ovu dužnost

Iako je Žalbeno cijeće dopremijeru FBiH i ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerki Ivankoviću Lijanoviću, osumnjičenom za organizirani kriminal, odredilo stroge mjere zabrane među kojima je i ona o poduzimanju određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti, on se pojavio na poslu u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Sarajevu.

Izvori Avaza kazali su da se Lijanović ponovo vratio svojoj funkciji, i to usprkos činjenici da je Vlada FBiH imenovala pomoćnika ministra Hanefiju Topuza da obavlja ovu dužnost.

Treba napomenuti i da je Lijanoviću Sud BiH odredio i mjere zabrane putovanja, te napuštanja mjesta boravka. Njegovo mjesto boravka je u Širokom brijegu, a prostorije Ministarstva su u Sarajevu.

Komentara 3

EN
enaenesena
22:45 08.11.2014.

javna tajna da lijan uzima oko 50 % od podsticaja sebi a ko zna sta uvozi cak i one kineske plave majice. na stranu i to da od i od ostalih 50 % podsticaja uzima imt (imal mene tu) 20 20 % od direktnih proizvodjaca takon da u njegovm rukama završi 35 + 7 su 42 milkm od 70 mil km podsticaja pozdrav redakciji

MI
Miki2
20:53 27.10.2014.

Došao da još ponešto ukrade

CV
cro_vuko
09:28 28.10.2014.

rade li te institucije ista? sad ga u pritvor strpat pa da se ne ponovi, ko zna koliko dokaza je mogo unistit

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije