UNO BiH:

Zaustavljen pad prihoda, ohrabrujući signal oporavka bh. ekonomije

17.07.2020.
u 14:10

Uprava za neizravno oprezivanje u Bosni i Hercegovini (UNO BiH) je u lipnju ove godine naplatila 562 milijuna KM bruto prihoda od indirektnih poreza, što je za 43,6 milijuna KM manje nego u istom mjesecu lani.

Isplate povrata su bile manje za 21,6 milijun KM, tako da je pad neto prihoda manji od pada bruto naplate, te je iznosio 22 milijuna KM, odnosno 4,6 posto.

-Manji pad prihoda u lipnju je zaustavio vrtoglavi pad ukupnih prihoda u ovoj godini, što predstavlja ohrabrujući signal oporavka ekonomije, a time i prihoda od neizravnih poreza - napominje se u biletenu Odjeljenja za markoekonomsku analizu UNO BiH.

U proteklih šest mjeseci bruto naplata je manja za 368,8 milijuna KM u odnosu na uporedno razdoblje, a budući da su povrati manji za 115,2 milijuna KM, neto pad prihoda iznosi 253,5 milijuna KM.

-To predstavlja pad od 8,3 posto, što je za 0,7 procentnih poena manje nego za pet mjeseci - podaci su Odjeljenja za markoekonomsku analizu UINO BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije