Reagiranje na pretres

UO BH Novinara: Nedopustivo demonstriranje sile prema "Dnevom avazu"

avaz sipa
25.01.2016.
u 19:20

UO BH novinara poziva SIPA-u i Tužiteljstvo BiH da hitno obustave prestres prostorija "Dnevnog avaza" te da iskoriste druga legitimna i zakonska sredstva za dobivanje informacija i dokumeneta

Upravni odbor Udruženja BH novinari uputio je javni prosvjed Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) zbog upada maskiranih i dugim cijevima nauoružanih policajaca u redakciju "Dnevnog avaza" te zastrašivanja i ispitivanja novinara i urednika ovog dnevnog lista.

UO BH novinara podržava aktivnosti pravosudnih institucija i sigurnosnih agencija, usmjerenih ka otkrivanju kriminalnih djela i uhićenju osoba koje su prekršile zakon, prenosi Fena. 

- Istovremeno, u ovom konretnom slučaju, smatramo nedopustivim demonstriranje sile prema "Dnevom avazu" i njegovim novinarima te rušenje integriteta medija i ograničavanje prava na slobodu izražavanja kroz upad naoružanih policajaca u redakciju ovog medija, priopćeno je iz UO BH novinara.

Također, UO BH novinara poziva SIPA-u i Tužiteljstvo BiH da hitno obustave prestres prostorija "Dnevnog avaza" te da iskoriste druga legitimna i zakonska sredstva za dobivanje informacija i dokumeneta od značaja za istragu, a koja neće dovesti u pitanje pravo na slobodu izražavanja niti ugroziti slobodan i siguran rad  novinara i urednika ovog dnevnog lista. 

Ključne riječi

Komentara 1

CO
cope
19:51 25.01.2016.

SIPA nije upala u redakciju Avaza zbog novinara vec zbog kriminalaca a ponajprije zbog njihovog vrhovnog komadanta,kojega su svojim pisanjem branili prodavsi novinarsku etikui postenje za novac.Pai oni moraju biti ispitani jer su branili nekoga ko je uhapsen pod sumnjomom za kriminal, treba da odgovore na pitanja,ako kazu komandant je nevin vjerovatno znaju ko je kriv.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije