Intervju prof. Dr. Mario Vasilj, dekan

Upise na FPMOZ vršit ćemo preko online platforme

28.05.2020.
u 07:17

Prijave za upis primat će se online od 6. do 11. srpnja 2020. godine

Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti jedna je od najvećih sastavnica Sveučilišta u Mostaru koja nudi veliki izbor studijskih programa. O načinu održavanja ispita, upisima novih generacija i aktivnostima fakulteta u intervjuu za Večernji list BiH govori prof. dr. sc. Mario Vasilj, dekan FPMOZ-a.

Maturanti se nalaze na životnim prekretnicama, a upravo FPMOZ nudi veliki broj studijskih programa. Gdje mogu pronaći sve relevantne informacije?

Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru nudi širok izbor studijskih programa. Jednopredmetni studiji su: matematika, informatika, kemija, biologija, geografija, geografija - smjer turizam i zaštita okoliša, edukacijska rehabilitacija, pedagogija, razredna nastava, predškolski odgoj - stručni i sveučilišni, kineziologija - stručni i sveučilišni, glazbena umjetnost - smjer glazbena kultura, smjer klavir, smjer violina, promet i logistika - smjer cestovni promet. Dvopredmetni studiji su: matematika i informatika, matematika i fizika, biologija i kemija, glazbena umjetnost - smjer glazbena kultura i etnomuzikologija, smjer glazbena kultura i glazbena teorija.

Više o svim studijima može se pronaći na našoj online platformi za upise https://upisi.fpmoz.sum.ba/.

Osim dvaju kampusa u Mostaru, imate i dislocirane centre u Orašju i Kreševu. O kojim studijima je riječ?

Na dislociranom studiju u Orašju imamo: informatiku, predškolski odgoj, razrednu nastavu i kineziologiju, a u Kreševu glazbenu umjetnost - smjer glazbena kultura i smjer klasična harmonika.

Nastava na daljinu bila je izazov kako za Sveučilište tako i za Fakultet. Kakva su iskustva nastavnika i povratne informacije studenata o online nastavi?

U izvanrednim okolnostima koje nam je donijela pandemijska kriza COVID-19 Sveučilište u Mostaru, kao i FPMOZ, učinkovito su odgovorili organizacijom nastave na daljinu.

Budući da redovito održavamo sastanke s nastavnim osobljem, imamo povratne informacije da se nastava uspješno realizira uz sve specifičnosti pojedinih studijskih programa. Na temelju provedene ankete o zadovoljstvu online nastavom i sastanka s predstavnicima studenata može se zaključiti da su studenti zadovoljni održavanjem nastave na daljinu koja se odvija preko SUMARUM-a i Google Meet platforme.

Bliže se i prijave i upisi na fakultete. S obzirom na situaciju, na koji način ćete provesti prijave i hoće li biti razredbenog ispita?

Prijave za upis primat će se online od 6. do 11. srpnja 2020. godine. Izbor pristupnika za upis na pojedine studije temeljit će se na vrednovanju uspjeha iz srednje škole, izuzev na studijima edukacijske rehabilitacije, kineziologije i glazbene umjetnosti, na kojima će se, sukladno preporukama i prijedlozima navedenih studija, osim vrednovanja uspjeha iz srednje škole, vrednovati specifična znanja i vještine.

Ovom prigodom želim pohvaliti rad Studija informatike, pročelnika Studija Emila Brajkovića i više asistente Danijela Vasića i Hrvoja Ljubića koji su bili podrška online nastavi.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?